"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

5 − 4 =

14 + five =

Ți s-a întâmplat de nenumărate ori să nu îți dai seama în ce împrejurări te-ai învinețit, fie pe mâini, fie pe picioare? Să vedem care sunt explicațiile specialiștilor, pentru care unii oameni se învinețesc mai repede, decât alții.

loading...

Vânătăile (echimozele) reprezintă o reacţie normală a organismului, apărută în urma lovirii puternice de un obiect.

Riscul de apariţie a vânătăilor creşte pe măsură ce îmbătrânim, mai ales în cazul femeilor, din cauza pereţilor capilari care sunt din ce în ce mai fragili, iar pielea se subţiază. Chiar dacă vânătăile ocazionale nu sunt un motiv de îngrijorare, nu trebuie să ignorăm acest simptom, mai ales dacă acestea apar din senin şi au dimensiuni mari, pentru că pot semnala diverse probleme de sănătate.

Iată care sunt principalele cauze ale învinețirii pielii:

Medicamentele

Aspirina, steroizii și anti-coagulantele împiedică organismul să formeze cheaguri de sânge. Așa că, atunci când te lovești, vei sângera mai mult sub piele.

Deficitul de vitamine

Nivelul insuficient de vitamina K, C sau fier, poate duce la apariția vânătăilor, atunci când ne lovim, chiar și superficial de un obiect dur.

Citește și: Rețeta care te scapă de vânătăi în 5 zile!

Gena

Dacă părinții tăi se învinețesc repede, este posibil ca și ție să ți se întâmple același lucru.

Boli ale ficatului

Dacă ficatul nu funcționează așa cum ar trebui, este foarte posibil să te trezești cu pielea învinețită, fără ca măcar să îți amintești să te fi lovit. Ficatul este responsabil cu producția de substanțe, care ajută la coagularea sângelui. Dacă ficatul nu funcționează la parametrii normali, este posibil să te confrunți cu astfel de probleme. Mergi la medic!

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.