"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Dr. Komarovsky este medic pediatru de mai bine de 25 de ani și a scos pe piață un număr mare de cărți, dedicate sănătății copilului.

Tocmai din acest motiv, ne-am gândit că ar fi de folos să împărtășim câteva dintre citatele sale, cu toții avem de învățat ceva!

”Bunăstarea principală a familiei este starea de sănătate a mamei. Tatăl ar trebui să-i îndepărteze pe toţi și să-i dea ocazia mamei să doarmă, să mănânce şi să se plimbe.”

”Copiii trebuie să fie slabi și neastâmpărați.”

”Un copil fericit este, în primul rând, un copil sănătos și doar după aceea citește și cântă la vioară.”

”Niciodată, în niciun caz nu trebuie să forțezi copilul să mănânce. Acest lucru este echivalent cu a umple rezervorul cu benzină și a pune mașina în garaj.”

”O grădiniță bună este acea unde se cere să-i aduci copilului cizme şi haină de ploaie, pentru a ieși afară când plouă.”

”În zilele de luni copiii se îmbolnăvesc mai des. Pentru că duminica merg la bunici, iar măsura iubirii în țara noastră, din păcate, este mâncarea.”

”Creșterea imunității – este zâmbetul, odihna, călătoriile, buna dispoziție, iubirea, plimbările și activitatea fizică.”

”Nu pierdeți timpul și nervii în căutarea constantă a “neregulilor” în propriul copil!”

”Legea principală: cantitatea de alimente este echivalentă cu cantitatea de energie consumată.”

”Copilul nu datorează nimic nimănui.”

”Vacanța la ţară este întotdeauna mai bună decât oricare așt loc. Dacă un copil alergă timp de două luni desculț, murdar, flămând – asta îi restabilește sănătatea pentru tot anul.”

”Haideți să ne temem corect: nu de spitale și medici, ci de lipsa de cunoștințe şi propria lene!”

Vezi aici Care sunt datoriile părinților față de copii…

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.