"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

five × 3 =

seventeen − 3 =

Specialiștii spun că cele mai multe incendii se produc în locuințele noastre ca urmare a neglijenței. Iată de ce trebuie să țineți cont ca să evitați o tragedie.

loading...

Atenție cum stingeți țigările!

Ori de câte ori vă pregătiți să preparați mâncăruri delicioase, trebuie să fiți atenți să nu lăsați niciodată oala sau cratița cu grăsime pe aragaz sau în cuptor și să vă îndepărtați de bucătărie. Motivul? Uleiul se încinge extrem de rapid și ia foc, iar grăsimea susține flăcările. Consecința? În scurt timp se poate aprinde perdeaua apoi mobila.

Tot un incendiu poate fi provocat și de grăsimea care curge peste flăcări din tavă. În ceea ce privește țigările, dacă o le stingeți cum trebuie și să le aruncați în coșul de gunoi, situația poate deveni gravă fără să vă dați seama.

Lumânările, extrem de periculoase

Tuturor ne place să aprindem în case lumânări parfumate. Dacă însă acestea se puse pe un obiect care se poate aprinde, cum ar fi de exemplu o bucată de hârtie, carton sau materiale din plastic, incendiul e foarte aproape. Periculoase sunt și aerotermele!

Dacă sunt ținute prea mult în priză acestea se pot aprinde și pot produce incendii. Nu în ultimul rând trebuie să aveți grijă cu prizele defecte sau prelungitoarele stricate care sunt adevărate pericole de incendii.

Vezi aici de ce este bine să folosești aragaz alimentat electric!

Felicia Iederă

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.