"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

10 − 8 =

1 × three =

În urma unor studii efectuate, cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au descoperit că persoanele care consumă zilnic brânză au o inimă mult mai sănătoasă.

Nu crește colesterolul

În urma studiului, oamenii de știință au observat totodată că celor care au consumat brânză grasă nu le-a crescut colesterolul și tensiunea arterială și și-au păstrat aceeași greutate.

Mai mult, starea acestora de sănătate s-a îmbunătățit. La rândul lor, cercetătorii din Japonia au demonstrate că brânza previne acumularea de grăsimi în ficat, ne face mai fericiți și chiar luptă cu kilogramele în plus.

Crește sistemul imunitar

Totodată un studiu al Universității Turku din Finlanda arată că brânză îmbunătățește sistemul imunitar al persoanelor în vârstă, grație probioticelor conținute. Și tot brânza are rolul de a crea o peliculă protectoare în jurul dinților.

La rândul lor, cercetătorii din Australia afirmă că cei care consumă regulat produse lactate, brânză, iaurt, lapte au avut rezultate mult mai bune la inteligență. Nu în ultimul rând, brânza proaspătă este recomandată celor care suferă de ulcer și gastrită, afecțiuni renale, afecțiuni ale colecistului, ateroscleroză sau obezitate.

Citește aici ce legătură există între bolile de inimă și felul cum mergem pe stradă

Felicia Iederă

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.