"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Politețea face parte din educația noastră, este condiția oricărei culturi. A ști să te bucuri de orice lucru, așa cum a fost el dobândit (familia, sănătatea, casa…), presupune a ști să apreciezi mai bine viața cu tot ceea ce face parte din ea.

loading...

Înseamnă să conștientizezi că ai norocul de a avea ceea ce ai, în loc să te focalizezi pe ceea ce-ți lipsește.

Mulțumirea/gratitudinea merge mână în mână cu alte virtuți: generozitatea, modestia, calmul…

Acea persoană care va ști să mulțumească pentru un lucru, oricât de mic ar fi el, își va întări…

…legăturile cu ceilalți

Recunoștința este departe de interesul cuiva față de anumite probleme materiale. Prin urmare, persoanele cele mai recunoscătoare au tendința  să fie mai empatice și nu să se compare cu ceilalți.

Acest lucru arată că luându-i pe ceilalți în considerare îi respectați și-i ascultați. Mai înseamnă că aveți mai multă încredere în voi înșivă și că reciproca este valabilă. În plus, se adâncește sentimentul că faceți parte din societate.

…sanătatea morală și fizică

Numind lucrurile pentru care sunteți recunoscători, deveniți mai conștienți de ceea ce vă aduce viața.

Sunteți într-o etapă de prosperitate și nu de lipsuri. Veți dovedi mai ușor sentimentele de bucurie și mai puțin pe cele de resentimente și de regrete.

Pe de altă parte, a mulțumi cuiva pentru ceva este o atitudine pozitivă. Acest gen de emoție acționează asupra imunității și vă  protejează de anumite boli: diminuează stresul, scade tensiunea. Mai mult, reglează ritmul cardiac.

Adesea, este mai ușor pentru o persoană care practică gratitudinea să aibă grijă de ea, adoptând o igienă de viață sănătoasă.

A spune mulțumesc se cultivă și se învață

De exemplu, compuneți scrisori persoanelor care au făcut ceva important pentru voi. Sau, spre sfârșitul zilei, treceți în revistă tot ceea ce ați trăit pozitiv încă de la trezire.

Transmiteți acest obicei copiilor sau nepoților, celebrând cu ei succesul, chiar dacă nu este la înălțimea la care vă așteptați.

Poate fi reușita la un examen sau primul tur cu bicicleta, fără să fie însoțiți.

Potrivit unei vorbe din popor, a spune mulțumesc nu costă nimic și  întotdeauna va produce plăcere.

Citește aici de ce sunt importante rugăciunile de mulțumire și când trebuie să le rostim!

Un articol de Ileana Mlădinoiu

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.