"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

6 − 3 =

10 − six =

Potrivit studiilor, odată cu apariția primăverii una din șase persoane suferă de gastrită, o afecțiune a stomacului deloc de neglijat.

loading...

Printre factorii care duc la producerea bolii se numără consumul excesiv de alcool, folosirea un timp îndelungat a medicamentelor antiinflamatoare, infecțiile cu bacterii, stresul, tulburările de somn, consumul în exces a cafelei, produselor cofeinizate, alimente picante și nu în ultimul rând masticația insuficientă.

Nu consumați alimente picante!

Printre cele mai bune remedii oferite de natură în tratarea gastritei este lemnul dulce, ale cărui principii active ajută la refacerea mucoasei gastrice și la protecția pereților stomacului. Se recomandă o linguriță cu tinctură de lemn dulce diluată în 250 ml apă, de patru ori pe zi.

Zmeurul este totodată un bun prieten al celor suferinzi de gastrită. Se administrează o linguriță cu frunze de pulbere, de patru ori pe zi. Tătăneasa are la rândul său efecte remarcabile în tratarea inflamațiilor și ulcerațiilor tractului digestiv.

Se consumă două căni pe ceai de tătăneasă, obținut dintr-o lingură cu vârf de pulbere la 250 ml apă. Cât privește mușețelul, acesta ajută atât la prevenirea ulcerului gastric cât și la vindecarea acestuia. Se recomandă două căni cu ceai pe zi.

Vezi aici cum poți scăpa de probleme dacă ai arsuri la stomac?

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.