"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Adenomul trădează o „dezordine” în emoţii

Un adenom este o tumoră benignă care se dezvoltă în ţesutul glandular. Această tumoră poate afecta cea mai mare parte a glandelor endocrine sau exocrine, dar afectează mai ales prostata, tiroida şi hipofiza.

Când se constată existenţa unui adenom, se observă o proliferaţie celulară haotică, adică dezordonată, care nu mai respectă ritmul de viaţa normal şi nici „programul” lor normal.

Avem de-a face cu o explozie de celule, prost coordonate, care nu-şi mai îndeplinesc rolul firesc pe care îl au de îndeplinit. În afară de acest aspect, explozia atinge şi un alt nivel al fiinţei umane, subtil, un nivel în care emoţionalul întâlneşte fizicul, acolo unde au loc alchimiile hormonale.

Când apare cancerul, lucrurile se complică

Adenomul apare pentru a ne transmite un mesaj, acela că suntem pe cale să trăim un dezechilibru profund şi subtil în raport cu viaţa, iar codurile sale sunt tulburate, perturbate.

Cum spuneam mai sus, adenomul este o tumoră benignă, care nu e destinată să aibă un impact violent, definitiv, însă nu puţine au fost cazurile când s-a ajuns la cancer.

Practic, dezechilibrul semnalat de către adenom s-a complicat în aşa măsură că celulele au „uitat” practic să îşi îndeplinească rolul şi au creat un program de dezvoltare şi de grupare străin de al corpului, ceea ce a dus, în cele din urmă, la distrugerea ţesutului respectiv. Aceste tumori apar pentru a spune clar că sensul vieţii este parazitat, pe planul esenţial, al gestiunii metabolismului fizic şi, prin extensie, al lumii materiale.

Sentimentul inutilităţii, simţit mai ales cu ocazia pensionării, poate declanşa la unii bărbaţi apariţia adenomului de prostată…

Fiind în directă corelaţie cu emoţiile, dezechilibrul care apare însoţit de inactivitatea dată de perioada de pensionare poate duce la complicaţii din ce în ce mai mari dacă nu se intervine la timp.

Un factor care poate ajuta bărbaţii aflaţi în aceste situaţii este găsirea unei ocupaţii care să devină pasiune, practic, acea energie care ar putea crea ţesuturi dezordonate ar putea fi redirecţionată către mişcări benefice organismului (practicarea unu sport) sau minţii (găsirea unei căi spre creaţie de orice fel: desen, pictură, muzică, literatură etc). După cum observăm, nimic nu este întâmplător, şi există întotdeauna soluţii de ieşire din impas.

Citește aici De ce bărbații turci nu au niciodată probleme cu prostata. Care este secretul lor?

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.