"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

2 × three =

7 + 10 =

Cum şi de ce avem probleme cu pielea ? Vei descoperi în rândurile de mai jos…

Acneea este o dermatoză care se manifestă prin inflamarea foliculilor firului de păr şi sebaceelor şi apare, în special, pe faţă, pe umeri, pe piept şi, uneori, pe fund. Fiind doar o dermatoză, acneea are legătură cu pielea, adică problemele pe care le avem vin din exterior, mai exact, convingerile noastre cu privire la lumea exterioară, relaţiile pe care le avem, sunt nesatisfăcătoare sau ne pun într-o lumină proastă.

loading...

Acneea este semnul îndoielii asupra propriei persoane…

Ea este strâns legată de timiditate. Teama de ceilalţi, de propria privire, de judecata celorlalţi, se exprimă prin această acnee a feţei. Pentru a se proteja mai bine de această lume exterioară, pielea închide toate uşile, adică porii.

Ea se îngraşă pentru ca lucrurile şi agresiunile, reale sau imaginare, să alunece pe ea şi să nu o afecteze în profunzime. Dar câteodată, pielea se sufocă adesea şi se inflamează, emoţiile reţinute putrezesc terenul. Din acest motiv, acneea poate genera chiar şi un sindrom negativ, pentru că persoana care se vede astfel desfigurată în oglinda proprie, riscă să se teamă şi mai mult de sine, agravând astfel procesul.

Sănătatea tenului ne „vorbeşte” despre imaginea pe care o lăsăm să se vadă în exterior

Acneea juvenilă se manifestă, de regulă, pe faţă. Or, ce reprezintă faţa? Reprezintă identitatea, imaginea care se vede sau pe care o lăsăm noi să se vadă. Problemele generale ale feţei ne vorbesc prin urmare de o probleme a identităţii, o dificultate de a accepta ceea ce avem sau ceea ce credem că avem.

Acneea juvenilă apare în adolescenţă şi, în această perioadă a vieţii, copilul îşi fixează reperele afective faţă de lumea exterioară, dincolo de structura familială. Este, de asemenea, şi perioada maturizării sexuale.

Roşeaţa este un mijloc de exprimare a dificultăţilor de a accepta această faţă, fie pentru că ne displace, fie că este prea frumoasă şi atrage mai mult decât ne dorim.

Sunt modalităţi de a ascunde sau de a urâţi faţa, de a schimba sau de a respinge o imagine a identităţii care nu ne satisface.

Ca o concluzie, indiferent care ar fi impresia celorlalţi despre noi, important este ca noi să ne acordăm atenţie şi iubire faţă de noi înşine, să înţelegem că nu toată lumea s-a născut pentru a ajunge pe podiumurile concursurilor de frumuseţe şi, cel mai important aspect este acela că toţi, absolut toţi, avem dreptul să fim fericiţi şi merită să luptăm pentru asta.

Citește aici cum să scapi de acnee folosind usturoi! 

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.