"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

În ultima duminică dinaintea Paștelui, întreaga creștinătate sărbătorește cu cinste Floriile. Întrucât în această zi este dezlegarea la pește, iată câteva idei de preparat delicioase, cu care să vă încântați musafirii.

Borș de hribi

Ingrediente: 300 g hribi proaspeți sau la conservă sau 50 g hribi uscați, 2 cepe,1 morcov,1 țelină mică, 1 rădăcină de pătrunjel, 25 ml ulei,1 lingură cu făină, 2 linguri cu orez, zeamă de lămâie, pătrunjel și leuștean verde, sare.

Mod de preparare: spălați hribii, apoi tăiați-i în felii. Dacă folosiți hribi uscați, puneți-i să stea în apă 3 ore înainte de a fi pregătiți. Fierbeți hribii în apă cu sare, până ce se vor înmuia. Spălați zarzavatul și tăiați-l mărunt. Căliți ceapa, apoi adăugați făina, amestecați și puneți apoi zeama în care au fiert hribii.

PUBLICITATE

Sotați zarzavaturile cu puțin ulei, apoi adăugați în ciorbă. Lăsați să fiarbă zarzavaturile și când sunt aproape gata, puneți hribii și orezul bine spălat. Mai lăsați să dea câteva clocote și acriți cu zeamă de lămâie.

Păstrăv cu alune

Ingrediente: 50 g alune tocate, 65 g margarină, 4 păstrăvi, 30 ml suc de lămâie, sare, piper, felii de lămâie, pătrunjel tocat.

Mod de preparare: alunele se prăjesc și se toacă mărunt. Se pun în tigaie 50 de grame de margarină, se asezonează păstrăvul cu sare și piper și se prăjește păstrăvul pe ambele părți, apoi se pune pe un platou. În restul de margarină se călesc puțin alunele, apoi se adaugă lămâia și se toarnă peste păstrăv.

PUBLICITATE

Vezi aici cum să prepari o ciorbă de perișoare de post!

Felicia Iederă 

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]