"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Cunoscută și sub denumirea de Blagovișteania, Buna Vestire, marea sărbătoare a creștinilor, prăznuită pe 25 martie, aduce cu sine și o serie de tradiții și obiceiuri. Iată ce trebuie să faceți ca să aveți spor în toate.

Nu aveți voie să fiți flămânzi în această zi

Potrivit tradiției, în ziua de Buna Vestire, nici o persoană nu are voie să nu mănânce sau să iasă din casă fiindu-i foame. Întrucât suntem în Postul Paștelui, de Buna Vestire se dă dezlegare la pește. Cine mănâncă pește în această zi, se va simți ca peștele în apă tot anul.

De asemenea, de Buna Vestire nimeni nu are voie să se certe. Tot pe 25 martie se purifică stupii, se afumă și se stropesc cu agheazmă. Se crede că dacă vreo cloșcă se așează pe ouă, e semn rău iar puii ar putea ieși cu patru picioare și două capete.

PUBLICITATE

Puneți pe pragul casei pâine și sare

Ziua de 25 martie este totodată și Ziua cucului, când fetele și băieții din sate au păstrat obiceiul de a-l întreba pe acesta câți ani mai trebuie să aștepte până când se vor căsători. Se crede că dacă pasărea tace, e semn de mare bucurie, deoarece se așteaptă o grabnică căsătorie.

Dacă însă cucul cântă, înseamnă cel puțin un an de așteptare. De Buna Vestire se spune că este bine să puneți pe pragul casei pâine și sare pentru hrana îngerilor.

Citește aici Care sunt diferențele între postul Ortodox și cel Catolic?

PUBLICITATE

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]