"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Respiraţia are problemele ei. Să încercăm să o înţelegem!

Respiraţia este cea mai importantă funcţie a organismului nostru, este cea care face diferenţa între viaţă şi moarte… Toate formele de viaţă cunoscute sau necunoscute, respire, indiferent că sunt sau nu conştiente de acest fapt. De asemenea, această funcţie este inconştientă, în sensul că Universul nu a lăsat la îndemână omului când şi cum să respire, pentru că luat de griji, ar putea să uite s-o facă!

A respira înseamnă libertate

Privită într-un alt sens, respiraţia este echivalentă cu libertatea şi cele două faze al ei, inspiraţia şi expiraţia, înseamnă actele de a da şi a lua. Prin urmare, dacă avem dificultăţi la respiraţie, primul gând trebuie să fie îndreptat spre ceva care ne blochează pentru a elibera sau pentru a lua ce ne dorim din viaţă, ce anume ne îngrădeşte libertatea de a acţiona. Dacă se poate, ar trebui să ne amintim când şi ce anume ne-a schimbat ritmul nostru normal de a respira.

Atmosfera apăsătoare din familie duce la probleme ale plămânilor

Anumite forme de agresiune, simţite sau nu de către persoana în cauză, o atmosferă încărcată, sufocantă, în care nu ne simţim confortabil, solicită enorm energiile plămânilor. Suferinţele sau maladiile sistemului pulmonar (nas, gât, bronhii etc) ne vorbesc deci de situaţii sau de persoane care ne fac să ne simţim inconfortabil, chiar dacă nu ne agresează într-un mod direct.

În familiile în care există tensiuni, cei mai afectaţi sunt copiii, pentru că ei nu ştiu şi nu pot să se apere de agresivitate, iar primele semne, de obicei ignorate de către adulţi, socotindu-le drept răceli banale, se pot traduce în astm şi angină. În astfel de cazuri, copiii au nevoie, de fapt, de afecţiune şi de protecţie pentru a se elibera din nou.

Astmul este absenţa dragostei

Când o persoană suferă de astm respiră mult aer, dar are dificultăţi în a-l elibera din nou. Pentru că eliberaţi o cantitate atât de mică este posibil să nu puteţi inspira de ajuns şi astfel capacitatea respiratorie se va diminua din ce în ce mai mult. Acestea sunt persoane care tânjesc după dragoste, dar care nu au învăţat încă să o ofere. Însă înainte de a lua, trebuie să dăruim.

Ca o concluzie, ar trebui să oferim celorlalţi ceea ce avem deja şi o nouă energie va începe să circule prin noi. Ar trebui, de asemenea, să acceptăm viaţa în totalitatea ei şi vom realiza că ea este un întreg miracol, vom învăţa să ne eliberăm de „duşmanii” reali sau imaginari, devenind capabili să respirăm liber, aşa cum ne-am născut.

Citește aici Ce alimente NU trebuie să mănânci pentru a avea respirația proaspătă tot timpul zilei!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.