"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

eighteen + fifteen =

19 − fifteen =

„Cultura m-a hrănit în moduri în care niciun aliment nu ar fi putut să o facă. Înțelepciunea cu care familia mea m-a educat, m-a adus unde sunt azi. Când privesc în urmă, văd un copil din Africa plin de emoție și gânduri pozitive. Cu cât am călătorit mai mult în înțelepciune, cu atât m-am simțit mai puternic.”

Sunt cuvintele înțelepte, ale unei persoane din Africa. Aceeași persoană, vrea să împărtășească cu noi trei proverbe africane, care ne pot conduce viața, de azi înainte.

1. “Omul este mai înalt decât orice munte, pe care îl urcă”

Ești mai puternic, decât orice problemă, pe care o vei întâlni în viață. Ai potențialul de a depăși fiecare problemă, important este să ai încredere în tine. Ești înalt, pentru că porți pe umeri lecțiile învățate în urma fiecărei probleme întâlnite. Și, așa cum spunea Linda Hogan „cultura mă învață că antecesorii mei încă trăiesc, prin mine.”

Purtăm cu noi experiența antecesorilor, iar aceasta ne luminează pașii în viață. Cine îți este antecesor, doar gândește-te și vei realiza cât ești de puternic!

2. “Pentru a te pierde, trebuie să cunoști calea”

M-am rătăcit de multe ori, și aici nu dau vina pe GPS. Recunosc, am avut momente când m-am simțit căzut, doar pentru că m-am pierdut, însă după ce am privit situația în detaliu, am realizat că nu aș fi putut descoperi noi cărări, fără să mă fi pierdut. Și de unde am plecat? De la un drum cunoscut.

Vedeți voi, viața ne rătăcește, doar pentru a ne redescoperi, doar pentru a evolua și pentru a ne înălța. Acesta este scopul principal al vieții!

Citește și: Cu 400 de ani în urmă, un samurai a scris 20 de sfaturi care se aplică chiar și acum!

3. “Eu sunt, pentru că tu ești.”

Filozoful african Desmond Tutu explică “trebuie să ne gândim, în principal la cei din jurul nostru. Cum am exista fără ei? Cum am exista fără părinți? Nu poți supraviețui de unul singur, iar aceasta este o certitudine.”

Avem momente în care simțim nevoia să fim singuri, însă nu am putea simți asta, dacă nu am fi înconjurați de oameni și dacă nu am reflecta asupra vieții. Spunem uneori că nu putem înțelege comportamentul anumitor oameni, însă chiar și acesta este important în viața noastră. Poate fi vorba despre o concluzionare de tipul: așa da și așa nu!

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.