"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Pentru fiecare creștin, Postul mare are o însemnătate cu totul aparte, mai ales că în fiecare sâmbătă se fac așa numitele parastase ale Postului.

Sărindare pentru cei trecuți în neființă

Pentru sufletul celui care a trecut în neființă, familia plătește sărindare, adică pomelnice care vor fi citite la Sfânta Liturghie pentru 40 de zile sau un an. Iar pentru ca puterea acestora să fie cât mai mare, se recomandă să fie săvârșite la cât mai multe mănăstiri.

Pe lângă aceste lucru și parastasele care se fac după înmormântare, credincioșii trebuie să respecte cu sfințenie și sâmbetele Postului Mare în care se fac parastase pentru cei plecați dintre noi.

PUBLICITATE

Pomelnic comun pentru mai mulți morți

Întotdeauna trebuie să aveți grijă ca pomenirea morților să se facă întotdeauna înainte de ziua comemorării persoanei trecute în neființă. În cazul în care aveți mai mulți membri ai familiei decedați, puteți face un pomelnic comun, în care să fie trecuți toți.

La biserică se duce coliva, un colac, o sticlă cu vin și lumânări. Dacă în ziua parastasului este post, preparatele culinare trebuie nu trebuie să fie de dulce, chiar dacă au făcut parte din mâncărurile preferate ale celui trecut în lumea drepților.

AICI POȚI CITI Rugăciunea ce se rostește sâmbăta, pentru iertarea păcatelor celor adormiți!

Felicia Iederă

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]