"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

5 + five =

1 × two =

Avem tendința de a încerca să îi ajutm pe cei din jur, ori de câte ori au o problemă. O facem din bunătate și din dorința de a-i ușura viața acelei persoane, uneori chiar reușim, însă oare este necesar să ne implicăm de fiecare dată în viața cuiva?

Tu ai dat vreodată sfaturi cuiva, deși nu ți le ceruse, ca mai târziu, după ce și-a rezolvat problema să îți spună că nu era treaba ta?

Chiar dacă ai cele mai bune intenții, nu este de datoria noastră să încercăm să schimbăm mentalitatea unui om. Singurul lucru pe care îl putem face este acela de a oferi susținere necondiționată.

Pe lângă aceste aspecte, avem tendința de a ne aduce propriul bagaj, încărcat cu probleme, în viața unei persoane care are deja probleme.

Tu ți-ai rezolvat problemele din viață, înainte să le dai altora sfaturi?

Este o vorbă veche, care spune așa: curăță-ți propria ușă înainte să o cureți pe a altcuiva. Această zicală ne poate duce cu gândul la faptul că este foarte important să nu uităm de problemele noastre, atunci când încercăm să îi salvăm pe cei din jur, de ale lor. De multe ori, putem da sfaturi care s-ar plia pe problemele personale, lăsându-ne influențați de experiențele petrecute în viețile noastre și, astfel, să nu ajutăm cu nimic prietenul care este la ananghie.

Pe de altă parte, putem discuta și despre energia care stă ascunsă în spatele cuvintelor. Dacă tu îi dai un sfat unui prieten și nu crezi cu tărie în ceea ce spui, există toate șansele ca acel sfat să fie dat degeaba.

Servitudinea și ajutorul sunt cuvinte care ne leagă de cei apropiați, însă cel mai important este să fim conștienți de energia acestor acțiuni.

Cu toții avem nevoie de ajutor la un moment dat, însă dacă cel care ni-l acordă nu o face din tot sufletul și cu energie pozitivă, atunci o face în zadar.

Nu îi putem ajuta pe toți, însă toți pot ajuta pe cineva

Gata cu ideea de a le face pe plac celor din jur.

Ascultă- te pe tine, în primul rând, înțelege-ți sentimentele și gândurile și lasă-le să te ghideze. Emoțiile, gândurile și sentimentele fac parte din viața noastră, a tuturor. Lasă-le să te ghideze!

Fii deschis și sincer cu cei din jur și învață să spui „nu” atunci când ești conștient că nu îi poți fi de ajutor unei persoane. Chiar dacă nu îi va plăcea răspunsul tău, la început, îi poți explica de ce nu o poți ajuta. Uneori nu ține de noi să ajutăm pe cineva, uneori acea persoană trebuie să se ajute singură.

Cum ajuți cu adevărat? Pune-ți zilnic aceste întrebări!

1. Cum pot ajuta?
2. Cum pot ajuta într-un mod valoros?
3. Cum pot avea un impact pozitiv?
4. Cum pot da tot ce-i mai bun?
5. Care este adevărata chemare?

Fii liniștit și așteaptă-ți răspunsul la fiecare dintre întrebări. Acesta va izvorî din pasiune, iubire și recunoștință. Trebuie doar să fii sincer.

Citește și: Ajută-te, nu renunţa !

Poți începe să îi ghidezi pe cei din jur, abia după ce ți-ai răspuns la toate întrebările de mai sus, abia după ce poți răspunde mereu sincer la ele.

Utilizându-ți darurile de la Dumnezeu, vei putea face un serviciu întregii oameniri. De exemplu, un muzician, bucură auzul unei lumi întregi, un scriitor ochii și lista poate continua. Care este super puterea ta?

Deschide-ți inima către idei noi!

Conștientizează problemele din viața ta!

Trăiește!

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.