"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Telefonul inteligent sau smartphone-ul a acaparat pur și simplu societatea și viețile noastre. Marea majoritatea a oamenilor se trezesc cu telefonul în mână și adorm în același mod.

“Diferența dintre tehnologie și sclavie este aceea că sclavii sunt conștienți că nu sunt liberi.” – Nassim Nicholas Taleb

Se pare că verificarea permanentă a telefonului mobil duce la apariția problemelor psihice.

PUBLICITATE

Este crunt să vedem cum întreaga societate devine dependentă de telefon, deoarece este un obicei extrem de toxic.

Mai jos, vă vom prezenta simptomele dependenței de telefon și efectele sale.

BOLILE ASOCIATE SMARTPHONE-ULUI

Înainte să te gândești că vorbesc prostii, gândește-te la cât de des îți folosești mobilul. O faci doar pentru a conversa sau pentru a naviga pe internet și pe rețelele de socializare?

PUBLICITATE

Care este poziția în care stai atunci când folosești telefonul? Dacă vei sta în permanență cu capul aplecat, peste telefonul mobil, ai toate șansele să te procopsești cu o afecțiune a coloanei.

Să nu mai spunem că această postură duce la apariția schimbărilor de comportament și pierderii de memorie.

Conform Centrului Național de Biotehnologie, poziția greșită ne poate duce la apariția letargiei sau chiar a depresiei. Chiar și plămânii sunt afectați, deoarece nu se oxigenează așa cum trebuie.

PUBLICITATE

În plus, folosirea telefoanelor mobile în mod repetat, pe parcursul întregii zile, te va face să adormi greu, deci te vei confrunta cu insomnii. Marea majoritate a oamenilor preferă să își petreacă chiar și ultimele minute, dinainte de a adormi, cu telefonul în mână.

CUM NE AFECTEAZĂ SMARTPHONE-UL COMPORTAMENTUL

Se pare că faptul că devenim din ce în ce mai antisociali se datorează faptului că trăim o viață virtuală, la nivelul rețelelor de socializare.

Nici nu ne vine să credem cât de dependenți am devenit

Telefoanele inteligente ne decuplează de la realitate și interferează cu comportamentul nostru. Cine ar vrea să converseze cu o persoană care stă în permanență cu capul în jos și cu ochii în telefon?

PUBLICITATE

Din păcate, foarte mulți părinți le înmânează copiilor telefonul mobil sau tableta, doar pentru a-i face să stea liniștiți, susținând astfel un comportament antisocial.

Dacă vei privi în jurul tău, vei vedea oameni smartphonizați, adică dependenți de telefonul inteligent.

Deci, ție cum îți afectează telefonul inteligent viața?

Într-un studiu publicat în jurnalul Psychology of Popular Media Culture, cercetătorii au descoperit că 70% dintre femei spun că smartphone-ul interferează cu relația de cuplu. Se pare că femeile se concentrează mai puțin pe partener și mai mult pe viața virtuală, în ultimii ani.

PUBLICITATE

Conform unui alt studiu, realizat de către Universitatea Essex, din Regatul Unit, participanții aveau un comportament negativ față de o persoană cu care conversau față în față, atunci când aveau în mână un telefon mobil.

Acest lucru demonstrează în mod direct faptul că telefoanele inteligente susțin comportamentul antisocial.

SOLUȚIA DEPENDENȚEI DE SMARTPHONE

Cercetătorii au găsit câteva metode prin care să renunțăm la această dependență, iată care sunt:

PUBLICITATE

1. Limitează-ți timpul petrecut cu telefonul mobil.

Știu că pare greu, însă încearcă să ajungi la un total de 30 de minute pe zi, petrecute cu telefonul mobil în mână..

2. Schimbă modul în care folosești telefonul mobil

Din păcate, nu mai folosim telefoanele mobile, pentru ce au fost ele concepute, ba chiar pot trece perioade lungi de timp, fără să vorbim la telefon. Ce facem? Navigăm pe internet. Încearcă să revii la utilizarea clasică a telefonului.

3. Găsește-ți un hobby

Ce îți place să faci? Mai știi răspunsul la această întrebare? Dacă nu, găsește-l și fă mai mult din ceea ce îți place, nu îți mai irosi timpul stând cu telefonul în mână. Este cea mai nefericită metodă prin care ne putem petrece viața…

PUBLICITATE

Ei bine, este ușor să ne facem că nu vedem problema, însă ea există și trebuie neapărat tratată, altfel vei regreta la bătrânețe că singurele tale amintiri sunt legate de petrecerea timpului cu telefonul mobil în mână…

Citește aici de ce nu e bine să suni înapoi dacă ai primit un apel cu prefix ciudat!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]