"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Vă numărați printre cei cărora le place să se relaxeze jucând diferite jocuri video? Trebuie să aveți grijă să nu deveniți dependenți, pentru că acest lucru poate duce atât la depresie cât și la stres cardiac.

Efecte adverse asupra sănătății mintale

În urma numeroaselor studii efectuate, s-a descoperit și faptul că cei care iubesc jocurile video au probleme mari în familie, acestea producând totodată și efecte adverse asupra sănătății mintale.

De asemenea, oamenii de știință au descoperit că această dependență provoacă și simptome de stres cardiovascular, tulburări de somn, dureri de încheieturi și reducerea nivelului de activitate fizică. Printre alți factori întâlniți foarte des sunt și depresia și anxietatea.

PUBLICITATE

Cazuri mortale

Din nefericire, dependența de jocuri pe calculator a dus în câteva cazuri și la norți subite. Este vorba de o femeie din Chia care în anul 2014 a decedat după ce s-a jucat zece ore fără întrerupere, ca un an mai târziu să treacă în lumea celor drepți.

Un an mai târziu, un tânăr de 17 ani din Rusia a fost adus la camera de gardă după ce intrase în comă. Băiatul a jucat jocuri video continuu o perioadă de 22 de zile, întrerupându-se doar ca să doarmă şi să mănânce.

Întrucât psihologii afirmă că tot mai mulți tineri au căzut pradă acestei obsesii, Organizația Mondială a Sănătății a propus ca dependența în forme grave să fie inclusă în lista bolilor mintale.

PUBLICITATE

Citește aici de ce nu este bine să lași copilul să umble cu un telefon inteligent!

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]