"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

„Hrana să îți fie medicament, iar medicamentul să îți fie hrană.” Hippocrate, tatăl Medicinei.

În medicina actuală, farmacologia este susținută de către agențiile guvernamentale, care aprobă utilizarea substanțelor chimice spre prepararea meadicamentelor.

Printre aceste substanțe se numără și  propilen glicolul, o substanță care ajută la distribuirea ingredientelor active din medicamente, deci astfel pastila devine utilă.

Există o serie mare de medicamente care conțin propilen glicol, cum ar fi Diclofenacul, Diazepamul sau Lorazepamul, precum și alte medicamente injectabile.

PUBLICITATE

Propilenul glicol acționează asemeni unui solvant hidratant pentru medicamente. Din punct de vedere biologic, propilenul este metabolizat în organism prin acidul lactic.

Odată cu formarea acidului lactic în celule, organismul începe să deprindă o stare de aciditate, formând mediul propice dezvoltării bolilor.

În același timp cu formarea acidului lactic, se poate inhiba și sistemul imunitar.

Odată ce ingredientul activ este transportat în organism, ingredientul inactiv, adică propilen glicolul ajunge să fie metabolizat în acidul lactic, ducând la inflamarea celulelor și la apariția stării de oboseală. Astfel, medicamentele devin inutile.

PUBLICITATE

Mai multe studii au avut ca rezultat faptul că lactacidoza este cauza majoră a edemului pulmonar cerebral citotoxic și al deteriorării creierului. Studiul efectuat în cadrul Centrului Medical al Universității Duke și la Universitatea Catolică din Louvain, s-a descoperit că acidul lactic reprezintă hrană pentru celulele tumorale, iar cele mai periculoase celule canceroase s-au distrus tocmai prin blocarea acidului lactic, deci prin înfometarea celulelor.

Propilen glicolul face parte din industria petrolului și este folosit inclusiv sub formă de antigel, lichid de frâne sau produse anti-îngheț.

Deci, putem spune că atunci când luăm anumite medicamente este ca și cum am consuma produse pentru întreținerea mașinii. Cu siguranță toxicitatea din medicamente este mai mică, însă dacă propilenul este consumat pe o perioadă mai lungă de timp, trageți și dumneavoastră concluzia…

Luând toate aceste detalii în calcul, oare este sănătos să luăm medicamente care conțin propilen?

PUBLICITATE

Citește aici despre dependența de medicamente! Efectele pot fi catastrofale, mai ales pentru persoanele vârstnice!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]