"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

thirteen + eighteen =

twenty − 17 =

Problemele cavităţii bucale – locul dintre Pământ şi Cer

Gura este cavitatea unde se petrec cele mai interesante lucruri. Ea este la frontiera între exterior şi interior, între ceea ce suntem obligaţi să facem şi ceea ce trăim cu adevărat.

Din punct de vedere fizic, gură este locul unde alimentele sunt transformate în substanţe organice, vitale, unde ni se permite să mâncăm, să ne hrănim, deci. Ea este, de asemenea, şi orificiul prin care ne exprimăm, sau chiar vomăm ceea ce este în interior şi are nevoie să iasă pentru a nu face şi mai mult rău.

Din punct de vedere energetic, gura aparţine Principiului Pământ şi este poarta prin care energiile Pământului (alimente, experienţe) şi energiile Cerului (aer, vânt, înţelegere) pătrund în noi pentru a deveni energia noastră esenţială. Apartenenţa la Principiul Pământului şi la sistemul digestiv semnifică rolul său important în nutriţia alimentară (hrana) şi psihologică (experienţe).

Când nu avem satisfacţii în viaţă, apar dureri ale zonei bucale

Durerile gurii ne arată că avem unele dificultăţi în a accepta să ingerăm ceea ce ne propunem, să-l mestecăm pentru a-l digera mai uşor. Aftele, glositele (inflamaţii ale limbii), inflamaţiile bucale, gingivitele, şi chiar rănile pe care ni le facem în obraji sau pe limbă, sunt semne că ceea ce ne propunem sau spunem nu ne satisface deloc.

Suntem pe un drum periculos, care ne îndepărtează de la misiunea pe care o avem de îndeplinit. În situaţiile când apar şi inflamaţii, mai ales cele de origine microbiană, avem de-a face cu o responsabilitate care vine din exterior.
Toate aceste dureri, la nivel global, indică faptul că educaţia pe care am primit-o şi experienţele pe care le trăim nu sunt pe destinul nostru, pe „gustul „nostru, adică.

Ele au o savoare care ne displace total şi nu avem satisfacţii pe nici un plan al existenţei. La acestea se adaugă şi faptul că nu avem capacitatea de a accepta idei noi şi experienţe nemaicunoscute, iar modul în care ne trăim viaţa a devenit deja dureros şi dur pentru noi.

Lipsa curajului de a „ataca” viaţa ne dă dureri de dinţi

Dincolo de semnificaţia globală, dobândită de faptul că aparţin gurii, dinţii reprezintă structura de atac. Reprezintă duritatea, solidul, care permite muşcătura, atacul, mestecatul sau sfâşiatul. Dinţii aparţin, ca şi oasele şi părul, principiului energetic al Apei. Sunt responsabili de structura noastră profundă, de vechile noastre amintiri, însă specificitatea apare dat fiind rolul pe care îl au, adică acela de a “muşca” viaţa.

Dentiştii energetici spun că problemele dinţilor, durerile sau cariile, arată, de fapt, dificultatea noastră de a ataca viaţa în plin, de a aborda problemele pe care le avem cu responsabilitate şi curaj. Noi avem credinţa că trebuie să fim prudenţi, să mergem uşor, poate prea uşor, când ne abordăm viaţa. Şi acest fapt să întâmplă pentru că ne este frică să privim lucrurile în faţă.

Cariile au o origine infecţioasă, ceea ce adaugă ideea că această dificultate a noastră, de a aborda viaţa cu curaj, este datorată unei cauze exterioare sau unei alte persoane.

Citește aici cum uleiul de cocos și pulberea de cătină calmează eficient și rapid durerile dentare!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.