"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

3 − two =

2 + four =

Luna februarie 2018 anunță prima eclipsă de soare din acest an, vorbind de fapt despre o Lună Nouă în Vărsător.

loading...

În general, eclipsele vorbesc despre schimbări în acord cu destinul fiecăruia. Această eclipsă reprezintă metoda prin care universul ne trezește, ne agită, ne smulge din tot ceea ce ne ține pe loc.

Eclipsa din 15 februarie ne spune cam așa:

Lasă în urmă ce nu ai nevoie și mergi mai departe, sunt atât de multe lucruri neștiute pe care poți să le experimentezi.

Ieși din starea ta de plictiseală și bucură-te de ideile noi, mergi la evenimente, implică-te în eforturile umanitare, extinde-ți afacerile pe internet, fii deschis noilor tehnologii, nu mai privi în trecut cu mânie și fii pregătit pentru noi oportunități de dezvoltare spirituală, umanitară și personală.

În România au fost vizibile, în total 25 de eclipse solare.  Prima eclipsă din ultimii 1.000 ani a avut loc pe 29 iunie 1033 şi a fost una inelară.

Ea a fost urmată abia 60 ani mai târziu de o altă eclipsă inelară, iar fenomenul s-a repetat după alţi cinci ani.

Istoria unor astfel de fenomene spune că în anul 1098 am avut eclipsa inelară cu cea mai mare durată – 8 minute şi 53 secunde.

Durată atât de lungă a maximului a mai fost observată în anul 1847, iar România va mai vedea o eclipsă asemănătoare abia în anul 2940.

În data de 15 februarie 1961, Eclipsa de Soare a fost vizibilă și de pe teritoriul României. A fost eclipsa totală « europeană » care a precedat ultima eclipsă totală de Soare din secolul al XX-lea, din 11 august 1999.
Ea a trecut în sudul Franței, în nordul Italiei, apoi în Iugoslavia, România, în continuare în fosta Uniune Sovietică: Republica Sovietică Socialistă Ucraineană, apoi în Republica Sovietică Federativă Socialistă Rusă, unde a avut maximul.

Pentru comemorarea eclipsei totale de soare din 15 februarie 1961, serviciile poștale române au pus în circulație două mărci poștale: o marcă poștală cu valoarea nominală de 1,60 lei și o marcă poștală cu valoarea nominală de 1,75 lei.

Următoarea eclipsă totală de Soare va fi vizibilă în România abia în anul 2081, iar la capitolul eclipse parţiale, România va avea parte de 12 fenomene până în anul 2050. Cea mai vizibilă va fi cea de pe 1 iunie 2030. Soarele din Bucureşti va fi acoperit în proporţie de 89%.

Vezi aici cum ne influențează horoscopul, eclipsele din 2018!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.