"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

sixteen − twelve =

four − 1 =

Ni se întâmplă să dăm peste tot felul de oameni în viață, fie firi negativiste, fie persoane pozitive, însă dintre toate, de departe cele mai periculoase sunt acele persoane care au caracter toxic. Dintre ei, fac parte și manipulatorii.

Manipulatorii sunt meșteri ai încrederii în sine și par să aibă o soluție, care să le fie favorabilă, la orice problemă a ta.

Ceea ce trebuie să conștientizăm este că acești oameni nu ne vor binele, deși se prefac că le pasă de noi. Ceea ce își doresc cu adevărat este să obțină ceva de pe urma noastră. Când este momentul cel mai potrivit, atunci când suntem căzuți și putem fi modelați cu ușurință.

1. Evită orice influență venită din partea acestor persoane

Primul lucru pe care trebuie să îl faci, atunci când realizezi că ești în preajma unui manipulator este să îl ignori. El va insista și va încerca pe orice plan să rămână în viața ta, pentru că simte că ești o potențială victimă.

Cea mai mare greșeală pe care o poți face este aceea să încerci să îndrepți un astfel de comportament. Manipulatorul te va coborâ la nivelul lui și te va bate cu armele pe care le mânuiește cel mai bine.

După ce se asigură că are influență deplină asupra ta, își începe jocul.

2. Nu îl lăsa să devină centrul gravitațional al grupului

Manipulatorul va încerca să adere la grupul tău de prieteni. La început va părea umil, apoi îi va întoarce pe ceilalți împotriva ta. De ce? Pentru că el va vrea să îți fie erou, adică cel care te apără de toate relele, încercând în același timp să găsească și alte victime.

Ideea este aceea de a tăia răul de la rădăcină! Nu îi permite să intre în cercul tău de prieteni și nicicum în viața ta. odată intrat, nu îl mai scoți cu ușurință!

Probabil că ai observat acel gen de persoană care aduce negativismul în grup. Dacă nu are un motiv susținut pentru această atitudine, nu îi mai permiteți să vă stea în preajmă.

3. Ai încredere în intuiție

Ai cei mai buni prieteni și familia aproape. Ei sunt cei care pot observa dacă este ceva schimbat la tine sau în neregulă, însă poți avea încredere și în simțurile tale. Mie mi s-a întâmplat să simt din start că o anumită persoană nu trebuie să intre în viața mea, așa că am îndepărtat-o. Poți face și tu același lucru, până la proba contrarie, îți pot spune că funcționează să ai încredere în ceea ce simți!

Citește și: 8 semne că ai un partener care te manipulează

4. Spune „nu” compromisului

Vina nu își are locul în aceste situații. Este normal să o simți, pentru că poate nu ți-a făcut nimic acea persoană și tu o îndepărtezi, însă cred că este mult mai bine să previi, decât să combați! Dacă te simți liniștit fără prezența acelei persoane în viața ta, atunci totul este bine.

Îți spun deschis, evită orice persoană negativistă și combate din start, orice încercare de a fi manipulat, altfel lucrurile îți vor scăpa de sub control!

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.