"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

thirteen − 5 =

5 × one =

V-ați gândit vreodată care e motivul pentru care specialiștii în nutriție spun că nu trebuie să asociați unele alimente? Motivul este unul cât se poate de clar: nu se digeră, ba mai mult încetinesc tranzitul intestinal și drept urmare vă puteți îngrășa.

loading...

Nu consumați fructe după masă

Specialiștii trag un semn de alarmă drastic, afirmând că unul din trei români suferă de probleme digestive. Ce trebuie făcut pentru a scăpa de această problemă? Să învățăm cum să asociem alimentele.

De exemplu, fructele nu se consumă în timpul mesei sau imediat după msă, pentru că ajung în stomac și se digeră rapid iar atunci când sunt asociate cu alimente care se digeră greu, vor începe să fermenteze. Cel mai indicat, spun  specialiștii este ca fructele să fie consumate separat de alte alimente, cu două ore înainte de masa principală.

Nu amestecați proteinele animale cu amidonul

Combinația pește și cartofi sau brânză și paste ar trebui să dispară din meniul dumneavoastră. Dacă proteinele animale sunt combinate cu carbohidrații, sucurile gastrice nu vor face altceva decât să anuleze efectele pozitive ale primelor.

Dar puteți consuma proteine alături de legume și amidon alături de legume. În plus, aveți grijă să nu folosiți combinația de proteine cu grăsimi, pentru că va fi încetinită digestia. Cele mai bune să fie asociate cu grăsimile sunt verdețurile.

Cât privește apa aceasta nu trebuie consumată în timpul mesei, ci cu 15-30 de minute înainte. După ce ați mâncat, așteptați măcar o oră, apoi consumați apă din belșug.

Citește aici cum să stimulezi digestia după mesele copioase și să scapi de senzația de “plin”

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.