"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Cel mai lung si mai aspru post al anului, Sfântul Post al Paștelui. Această perioadă amintește de cele 40 de zile ținute de Iisus înainte de începerea lucrărilor sale mesianice.

Iată mai jos ce nu aveți voie în Postul Paștelui!

Nu bârfiți pentru a vă curăța sufletul

În cele 40 de zile ale postului, creștinii care vor să se vindece sufletește și trupește nu trebuie să consume carne sau produse lactate, înlocuindu-le cu legume și fructe.

Odată cu abținerea de la mâncare, creștinul trebuie să aibă grijă să nu bârfească și să nu-I vorbească de rău pe ceilalți. De asemenea, în Postul Paștelui nu se fac nunți au petreceri de anvergură.

PUBLICITATE

Aveți grijă de cei aflați în suferință

Este important să aveți grijă de cei aflați în suferință, făcând milostenie, fiecare după posibilitățile pe care le are. Potrivit sfinților părinți, creștinii au datoria să participle în Postul Paștelui la slujbele religioase care au un caracter aparte.

O slujbă de mare importanță este Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, care se oficiază în toate zilele săptămânii, exceptând sâmbăta și duminica. În aceste două zile, se participă la Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur.

Vezi aici De ce este bine ca în Duminica Învierii să te speli pe față cu apa în care ai pus un ou roșu și un ban de argint! 

Felicia Iederă

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]