"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

one × 5 =

2 × 1 =

Clasa de mijoloc nu mai este cea care era în trecut, iar costurile traiului de zi cu zi sunt din ce în ce mai ridicate, astfel că, deși unele persoane fac parte din această clasă, au părerea greșită că pot cheltui mai mult decât „îi ține plapuma”.

Cercetătorii au concluzionat că există opt greșeli financiare, pe care persoanele din clasa de mijloc le fac, iată care sunt acestea:

1. Își fac prea multe datorii

Cum aceste persoane au impresia că au salarii suficient de mari, pentru a-și putea permite destule, ajung să își facă datorii, pentru a achiziționa tot felul de obiecte inutile și, astfel, în momentul în care vine ziua salariului, realizează că nu prea le mai rămân bani în buzunar și, astfel, vor trebui să se împrumute din nou.

Încercați să vă limitați și nu vă mai împrumutați dacă nu este impedios necesar.

2. Nu au bani pentru zile negre

Iar acest lucru se observă în momentul în care persoanele din clasa de mijloc se confruntă cu o situație de criză financiară. Să spunem că ai pe cineva în spital și trebuie să achiziționezi medicamente costisitoare. Nu ai bani de rezervă și, ce faci? Te împrumuți.

Îți recomand să pui lunar o sumă deoparte, oricât de mică este ea, te va ajuta în zilele critice.

3. Nu se gândesc la pensie

Le este bine așa cum trăiesc acum și, nu le pasă de zilele în care vor deveni bătrâni și vor trebui să se hrănească dintr-o pensie, pentru că nu mai pot munci. Toată viața au preferat să nu plătească această contribuție și, iată că bătrânețea își spune cuvântul cu pași repezi…

Dacă nu ai încredere în stat, optează pentru o pensie privată sau pune bani deoparte.

4. Se bazează pe un singur plan

Viața ne oferă multe oportunități, de aceea trebuie să avem și multe planuri. Nu miza totul pe o singură carte, altfel vei putea risca să rămâi fără nimic.

Gândește pe mai multe planuri și nu te concentra pe o singură variantă, altfel când vei pierde, vei pierde totul.

5. Nu le pasă de asigurarea medicală

Asemeni depozitului de pensie și asigurarea medicală este extrem de importantă, așa că ia-o în calcul! Dacă se va întâmpla să te îmbolnăvești, ceea ce nu doresc nimănui, vei scoate din buzunar mult mai mulți bani decât te-ai fi așteptat.

6. Nu sunt precauți

Paza bună, trece primejdia rea, adevărate cuvinte. Chiar dacă în acest moment o duci mai bine decât restul oamenilor, nu te culca pe o ureche, viața poate lua oricând o altă întorsătură, așa că trebuie să fii pregătit din toate punctele de vedere, atât fizic, cât și moral. Viața în sine este relativă.

7. Nu își fac o asigurare de viață

Dacă ți-o permiți, de ce nu o faci? În loc să dai banii pe bunuri a căror valoare scade odată cu trecerea timpului, investește în ceva durabil, cum ar fi asigurarea propiei vieți.

8. Cheltuie nejustificat

Poate ți se pare o tâmpenie, dar este posibil ca produsele pe care le achiziționezi să valoreze mai puțin în alte magazine. Studiază puțin piața și nu te aventura la prima ofertă. Dacă îți rămân bani în plus, îi poți depune în fondul de economii, nu?

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.