"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

eighteen + 4 =

three × two =

“Nu ne putem urî, atâta timp cât ne transformăm într-o versiune pe care o iubim” ~Lori Deschene

Uneori mă comport chiar urât cu mine și mă compar cu cei din jur. Parcă aș căuta probe să îmi demonstrez că nu sunt bună de nimic. Toate astea îmi creează o presiune gratuită asupra sinelui, asupra corpului, asupra mea.

Uneori ajung să uit toate lucrurile minunate pe care le-am făcut sau pe care le-aș putea face.

Mă blochez în gândirea negativistă și devin cel mai aspru critic. Mă deranjează chiar și un comentariu, ne la locul lui, de pe rețelele de socializare. Și asta pentru că nu am încredere în mine. Nu realizez că pot face și lucruri bune.

De curând, o persoană dragă mie mi-a dat câteva sfaturi, menite tocmai pentru aceste zile, în care sunt răutăcioasă cu mine. Ți le voi spune și ție, pentru a exersa împreună descoperirea interioară.

1. Persoana cu care te compari, se compară la rândul ei cu altcineva

Cu toții ne comparăm cu cineva din preajma noastră și îți pot garanta că și persoana cu care ne comparăm se compară la rândul ei cu alta și tot așa.

Reține doar că suntem unici, așa trebuie să rămânem și nu suntem datori nimănui să devenim asemeni lor. Tu ești tu și punct.

2.Mintea poate fi un mincinos convingător

Am citit un citat care suna cam așa: “Nu crede tot ceea ce gândești” ei bine, acel citat a schimbat complet modul în care văd viața acum. De ce? Pentru că am realizat că și gândurile ne pot minți uneori.

3.Ai mai multe calități decât defecte

Asta te poate ajuta să înțelegi că întotdeauna vor exista trăsături pentru care să te apreciezi.

4. Ai nevoie de iubire atunci când simți că nu o meriți

Probabil că ai mai auzit asta, însă este adevărată!

Este destul de dificil să accepți iubirea, atunci când ești înconjurat de anxietate și depresie. Ei bine, tocmai atunci trebuie să înțelegi că este singurul tratament de care ai nevoie.

5. Trebuie să te accepți și să faci pace cu tine acum, pentru a te simți mai bine, mai târziu!

Se pare că nu vei reuși să fi niciodată mulțumit, dacă nu te accepți așa cum ești. Îmbrățișază-te și fă pace cu tine chiar acum, iar rezultatele se vor vedea în imediata apropiere.

6. Concentrează-te pe progres, nu pe perfecțiune!

De cele mai multe ori avem probleme cu noi înșine, pentru că încercăm să atingem perfecțiunea. Ei bine, succesul constă în progres treptat, nu în perfecțiune încă de la început. Încă un lucru, nu cere de la tine lucruri pe care știi cu siguranță că nu le poți îndeplini!

Citește și: 9 Lucruri pe care să ți le amintești atunci când te simți distrus pe interior

7. Nu te mai urî, dacă vrei să te iubești!

Dacă îți vei repeta constant că ai parte de eșecuri, de asta vei avea parte, fără vreun dubiu. De ce nu iei în calcul cât de mult potențial ai și cum te poate duce acesta pe culmile succesului, atât personal cât și profesional!

Ești iubibil și trebuie să accepți acest lucru din adâncul sufletului tău!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.