"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

19 − nineteen =

eleven + eight =

Atunci când trăieşti cu familia sau cu partenerul, este uşor să amesteci lucrurile pe care le deţii. De cât ori nu ai ajuns să foloseşti periuţa de dinţi a surorii tale, până să realizezi că nu-ţi aparţine?

loading...

Da, avem tendinţa de a face acest lucru cu oamenii cei mai apropiaţi nouă, în special cu prietenii cei mai buni, sau cu fraţii noştri, mai ales dacă locuim în aceeaşi casă. De multe ori nici nu realizezi că poate nu este cea mai înţeleaptă decizie. Dacă te-ai gândit vreodată, oare ce rău îmi poate face dacă împart o pensetă cu cineva, pregăteşte-te să fii șocat.

Obiectele de igienă personală trebuie să fie doar ale tale. Cu toții știm că nu trebuie să împrumuți nimănui periuța de dinți, peria de păr sau aparatul de ras.

Pe lângă acestea, însă, mai sunt câteva lucruri pe care le folosești zi de zi și trebuie să fie strict de uz personal.

Prosoapele trebuie să fie doar ale tale

Ar fi ideal ca fiecare membru al familiei să aibă prosoapele lui, diferite pentru față, pentru corp și pentru picioare. Detergenții moderni distrug aproape toate bacteriile și ciupercile de piele pe care le poți lua de la alte persoane, dar nu este bine să folosești prosoapele la comun nici măcar cu părinții sau frații tăi.

Săpunul solid, unul dintre acele obiecte personale care nu se împrumută niciodată

În mod obișnuit, săpunul solid rămâne acoperit cu microorganisme provenite de pe pielea persoanei care îl folosește. Acestea pot cauza infecții sau boli.

Nu ai de unde să știi dacă persoana care îți folosește săpunul suferă sau nu de o infecție fungică sau virală. Așadar, păstrează acest obiect doar pentru uzul tău personal.

Periuțele de dinți

Multe cupluri obișnuiesc să împartă periuțele de dinți. Problema cu această practică este faptul că între perii mici ai periuțelor se acumulează milioane de microorganisme. Este esențial să ai o periuță de dinți personală, pe care să o dezinfectezi regulat cu oțet sau apă oxigenată.

Pensetele pentru sprâncene

Acest obiect folosit pentru a modela sprâncenele poate răspândi boli, dacă îl folosești pentru a smulge firele de păr. Însă poți evita acest risc dacă îl dezinfectezi înainte și după fiecare utilizare.

Unghiera, pila și alte accesorii cosmetice

Este evident că pila și unghiera trebuie să fie de uz personal. Nu se știe niciodată când un alt membru al familiei se îmbolnăvește de ciuperca unghiei și o transmite tuturor.

Deodorantul stick

Folosirea deodorantului altcuiva nu este o idee foarte bună. Din nou, germenii și bacteriile pot fi transmise de la pielea unei singure persoane la alta prin aceste produse contaminate și pot cauza infecții grave. În timp ce unele dintre deodorantele pot ucide bacteriile cauzatoare de miros și pot proteja pielea, cele mai multe dintre ele aplică doar un strat de produs deasupra mirosului, iar germenii se pot dezvolta in continuare pe stick.

Lamele de ras

Acest lucru este destul de evident. Celulele moarte ale pielii se acumulează în interiorul aparatului de ras, adăugându-se tuturor bacteriilor deja prezente acolo. De asemenea, oamenii se taie ocazional cu lamele ascuțite, ceea ce înseamnă că există întotdeauna o șansă de a te îmbolnăvi de o infecție cu transmitere prin sânge.

Balsamul de buze si rujul

Buzele sunt una dintre cele mai vulnerabile părți ale corpului nostru. Sub membrana groasă a pielii se găsește o rețea de capilare care absoarbe tot ceea ce ajunge pe buze, inclusiv microbii. Prin utilizarea balsamului altcuiva de buze, luciului sau rujului, puteți să vă infectati cu herpes, chiar dacă proprietarul nu are semne vizibile ale bolii.

Crema de faţă sau tot ce vine într-un borcan

Ține minte să nu mai împarţi nimic din lucrurile care sunt în recipiente de tip borcan. Atunci când îi laşi pe alţii să-şi bage degetele în acesta, le contaminează şi toate aceste bacterii ajung pe faţa ta şi poţi dezvolta foliculită sau acnee.

Cerceii

Atunci când le permiţi prietenelor tale să îţi poarte cerceii pentru că se potrivesc perfect cu ţinuta lor, să ştii că nu le faci nici lor, nici ţie, o favoare. Ceea ce faci, de fapt, este să creşti şansele de a le da o infecţie de toată frumuseţea. Dacă vrei cu orice preţ s-o faci, atunci dezinfectează-i înainte dar și după ce i-ai împrumutat.

Vezi aici cele 8 lucruri pe care nu trebuie să le arunci niciodată în WC!

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.