"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

În ultima perioadă, tot mai multe persoane se confruntă cu lipsa somnului sau un somn agitat. Iată câteva trucuri pe care le puteți folosi pentru a avea un somn odihnitor.

Alegeți o saltea de calitate

Specialiștii spun că o condiție esențială pentru a avea un somn odihnitor este să alegeți o saltea de calitate. Ideal ar fi să folosiți o saltea tare și să o aruncați pe cea veche, cu denivelări întrucât să solicită anumiți mușchi și veți avea dureri.

De asemenea, cercetătorii afirmă că cel mai bine este să dormiți pe spate, având însă grijă să poziționați capul mai sus de restul corpului, pe o pernă. Pentru a nu pune presiune însă foarte mult pe coloana vertebrală și pe mijloc, se recomandă să puneți o pernă sub genunchi.

PUBLICITATE

Nu consumați stimulanți înainte de culcare!

Dacă vreți ca noaptea să dormiți ca un prunc, evitați somnul pentru perioade lungi în timpu zilei. De asemenea, evitați pe cât posibil înainte de culcare să consumați cafea, alcool și să fumați. La fel de important este să evitați cina bogată în grăsimi și preparate picante, întrucât digestia în acest caz nu vă lasă să vă odihniți așa cum ați dori.

În schimb, puteți consuma pâine sau cereale integrale deoarece ajută la producerea de serotonină, care duce la somnolență. Nu în ultimul rând, nu adormiți cu televizorul aprins sau căștile pe urechi, deoarece calitatea somnului va fi mult diminuată.

Vezi aici de ce Insomniile sunt de fapt semnele unor frici ascunse…

PUBLICITATE

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]