"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

7 − three =

3 × five =

“Emoțiile și presiunea timpului sunt doi factori care afectează deciziile, pe care trebuie să le luăm în viață..” ~ Hu.Y,

loading...

Deciziile luate cu inima, nu au de cele mai multe ori acordul creierului, așa că de cele mai multe ori sunt descrise ca fiind impulsive.

În comparație cu deciziile gândite, cele luate cu ajutorul inimii sunt mai puțin logice și coerente. Ne confruntăm des cu decizii limită, însă cele mai dese sunt deciziile de moment: cumpăr bluza sau rochia? Să beau un suc sau o cafea?

Dacă ar fi să ne imaginăm o discuție între creier și inimă, aceasta ar suna cam așa:

Inima: îmi e foame, vreau un cheeseburger cu cartofi!
Creierul: ce idee proastă!
Inima: dar nu vreau să gătesc!
Creierul: frigiderul este plin de legume proaspete, ai uitat că vrei să mănânci sănătos?
Inima: m-am săturat de ce am în frigider
Și, totuși, ce alegi?

SĂ ÎȚI URMEZI INIMA SAU CREIERUL?

Sunt acele expresii, cu care ne-am obișnuit deja: „alege cu inima” sau „lasă-ți sufletul să dicteze!”, însă dacă ne gândim la câtă emoție se ascunde în inima fiecăruia, ar fi oare deciziile unele bune întotdeauna?

Poate că uneori inima îți spune să ieși în ploaie, dar creierul îți spune să nu faci asta, căci ai putea să te îmbolnăvești. Deci care ar fi decizia bună?

UN STUDIU INTERESANT

Oamenii de știință din cadrul Universității de Est, din China, au condus un studiu, la care au participat aproximativ 72 de subiecți. Scenariul îi punea în situații din viața reală și erau evaluate deciziile pe care aceștia le luam, atât cu inima, cât și cu creierul.

Au apărut două categorii: una emotivă și una cerebrală.

– Categoria emotivă:

Au fost expuse 24 de emoții, iar participanții au fost rugați să le exemplifice, în timp ce urmăreau un film.

La final, au primit o grilă, în care să bifeze ceea ce au experimentat.

Se pare că, fiind conduși de emoție, marea majoritate a studenților luau decizii care le-ar fi putut pune viața în pericol.

În încheiere:

Chiar dacă instinctul este cel care își face primul apariția, există situații în care decizia trebuie analizată. Nu puneți frâu emoției, însă puneți în balanță deciziile importante ale vieții!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.