"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

twelve − 8 =

2 × 5 =

Copiii sunt mâinile cu ajutorul cărora atingem cerurile, a spus atât de frumos Henry Ward Beecher. Când o familie este binecuvântată cu un bebeluș, mămicile fac tot ce le stă în putință să le ofere tot ce au nevoie să crească frumoși sănătoși.

Dar mămicile trebuie să știe că există anumite reguli de alăptare pentru ca cel mic să aibă o sănătate de fier. Și o rugăciune recomandată a fi spusă înainte  a începe să-l hrănească pe cel mic, care se spune către Preacurata Fecioară.

Mamele trebuie să se odihnească și să consume alimente bogate în fier

Pentru a avea lapte și a-și păstra sănătatea, în primul rând mămicile au nevoie de multă odihnă, alături de micuț. De asemenea, trebuie să consume cât mai multe lichide, sucuri naturale de fructe, legume, supe de legume, supe cu carne dar și alimente bogate în fier precum spanac, urzici,carne de vită, sparanghel, ficat sau pește, alături de iaurturi naturale. Trebuie evitate cât mai mult posibil cafeaua, alcoolul și sucurile din comerț, energizantele.

Rugăciunea se spune înaintea icoanei Maicii Domnului „Cea care alăptează”

Înainte însă de a începe să-l alăpteze pe bebeluș, mamele ar trebui să mulțumească Maicii Domnului pentru bucuria de a fi părinte, spunând următoarea rugăciune:

Primeşte, Doamnă de Dumnezeu Născătoare, rugăciunile cele cu lacrimi ale robilor tăi ce aleargă la tine. Te vedem în sfânta icoană cum Îl ţii în braţe şi-L alăptezi pe Fiul tău şi Dumnezeul nostru, pe Domnul Iisus Hristos. De L-ai şi născut fără de durere, totuşi cunoşti durerile mamelor, şi neputinţele fiilor şi fiicelor omeneşti le vezi.

Pentru aceasta, cu căldură căzând la icoana ta tămăduitoare şi sărutând-o cu umilinţă, te rugăm, Preamilostivă Stăpână: îndură-te de noi, păcătoasele, cele osândite să naştem în dureri şi să creştem în întristări pruncii noştri, şi cu împreună-pătimire acoperă-ne, iar pe pruncii şi soţii noştri izbăveşte-i de bolile cele grele şi de necazurile amare.

Dăruieşte-le sănătate şi putere, ca cei hrăniţi să crească din putere în putere, iar cele ce îi hrănesc să se umple de bucurie şi mângâiere, ca şi acum, cu mijlocirea ta, Domnul să săvârşească lauda Sa din gura pruncilor şi a celor ce sug.

O, Maică a Fiului lui Dumnezeu! Milostiveşte-te de maicile fiilor omeneşti şi de norodul tău cel neputincios: bolile noastre grabnic tămăduieşte-le, necazurile şi întristările noastre alină-le, şi nu trece cu vederea lacrimile şi suspinările robilor tăi.

Auzi-ne în ziua necazului pe noi, cei ce cădem la icoana ta, şi în ziua bucuriei şi izbăvirii primeşte laudele inimilor noastre cele mulţumitoare. Înalţă rugăciunile noastre la Tronul Fiului tău şi Dumnezeului nostru, ca să fie milostiv către păcatele şi neputinţele noastre şi să adauge mila Sa celor care cunosc numele Lui, ca şi noi, şi pruncii noştri să te proslăvim pe tine, Milostiva noastră Apărătoare şi Nădejdea neamului nostru cea neclintită, în vecii vecilor.

Amin”.

Citește aici și rugăciunea de “dezlegare” a cununiilor!

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.