"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 × 4 =

4 × 5 =

Periajul dinților intră în obiceiul oricărei persoane care se respectă, dar unii o fac mecanic dimineața ori seara de foarte mulți ani, folosind propriile metode: pastă de dinți, apă de gură, sare…

Suntem adesea sfătuți să facem la fel și în ceea ce privește limba.

Cu ocazia Congresului Asociației Dentare Franceze, specialiștii s-au aplecat asupra unei probleme care i-a împărțit în două tabere.

Unii sunt pentru periajul limbii, alții susțin că ar fi o mare greșeală.

Organ al înghițirii, al vorbirii și al sărutului, limba are nevoie de îngrijiri ca și dinții.

Însă, după părerea altor specialiști limba se curăță singură în timpul înghițirii alimentelor. Noi, dacă nu știați, ne înghițim saliva de 1000-2000 de ori.

Contrar recomandărilor publicitare, periajul limbii este o mare greșeală. Într-adevăr, o astfel de practică poate altera suprafața limbii și perturba echilibrul bacteriilor bune care colonizează tubul digestiv.

Aceste bacterii care se găsesc parțial pe limbă sunt benefice pentru digestie.

Totuși, dacă limba este foarte încărcată ori albicioasă și simțim că nimic nu mai are gust, un periaj blând poate să ne folosească.

În general, asta se întâmplă când cantitatea de salivă scade (avem gura uscată) sau în caz de stres.

Vezi aici câteva metode de curățare a unei proteze dentare!

Un articol de Ileana Mlădinoiu

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.