"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

eighteen + 17 =

two + 11 =

Colesterolul este legat de sânge, de circulaţia lui prin organism, este o componentă vitală pentru peretele celular.

Medicii spun că dacă este în cantităţi prea mari, se depune pe pereţii vaselor de sânge.

O primă cauză este aceea că alimentaţia nu este corespunzătoare, că este prea bogată în proteine de origine animală şi se impune un regim medicamentos şi alimentar menit să regleze lucrurile. Există, însă şi alte cauze, subtile, pe care oamenii nu le cunosc sau cărora nu le acordă importanţă dat fiind faptul că ne lipseşte o educaţie în acest sens.

Un optimist nu va avea colesterol

Sângele este asociat în plan subtil cu bucuria de a trăi, cu dorinţa de a continua viaţa, indiferent cum este ea la un moment dat, de a accepta lucrurile aşa cum sunt. De asemenea, tot sângele este legat de familie, de mamă, în special, în legătură cu care ne facem prea multe griji.

Colesterolul poate să crească şi ca urmare a unei situaţii traumatizante, o pierdere a unei persoane dragi, o separare de persoana iubită, altfel spus, în situaţiile de stres maxim, când ne simţim părăsiţi, abandonaţi sau neglijaţi, pur şi simplu.

Toate aceste momente dramatice se accentuează în general în mintea noastră: începem să ne facem gânduri inutile, distrugătoare, pesimiste, care nu lasă loc speranţei sau unei soluţii optimiste. Pur şi simplu, nu mai suntem conştienţi de ce se întâmplă toate acestea şi, astfel, nu vedem nici o soluţie la orizont pentru a ieşi din criză. Acestea sunt momentele când pereţii vaselor de sânge sunt « căptuşiţi » de colesterolul « cel rău » care pot duce la accidente vasculare.

Inima « luptă » în fiecare clipă

Când dorinţa de a trăi este înăbuşită sau nici nu mai există, iubirea pentru noi înşine se diminuează până când dispare. Nu mai suntem capabili să ne gestionăm viaţa şi intervine dependenţa faţă de ceilalţi, care pot (sau nu) să ne ajute.

Ultima din frontul luptei rămâne inima, care se zbate să menţină viaţa în corp şi să pompeze sângele, însă ea trebuie ajutată cu energie pentru a face acest lucru. În cazul ei (chakra 4), energia nu vine decât din iubirea pe care trebuie să începem să o manifestăm faţă de noi înşine, dar şi faţă de ceilalţi. Se începe cu iubirea faţă de noi înşine ca apoi să ne extindem atenţia către ceilalţi.

Un rol deosebit de important îl au membrii familiei, care trebuie să manifeste înţelegere şi multă afecţiune pentru o persoană care nu se mai bucură de viaţă. Trebuie găsite acele resorturi care o mobilizează, micile plăceri, micile bucurii cotidiene…

Iubirea nu are limite şi nici graniţe. În infinitatea de lucruri posibile, există, cu siguranţă, măcar câteva care să îi redea optimismul pentru a continua. Deci, în primul rând, să nu îi neglijăm pe cei de lângă noi şi, în al doilea rând, să îi iubim exact aşa cum sunt ei.

Vezi aici cele mai bune 8 metode prin care tratezi colesterolul mărit și presiunea sangvină crescută!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.