"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

5 + eight =

2 − 1 =

Glezna este ultima articulaţie majoră care asigură mobilitatea între laba piciorului şi restul lui, care îi dă fineţea de mobilitate, mai ales când piciorul este fix, pus pe pământ dar, de asemenea, şi în mişcare. Datorită ei putem împinge în pământ pentru a avansa mai bine şi mai repede.

loading...

Datorită importanţei pe care o are în deplasarea noastră, glezna este supusă deseori, la eforturi mari, mai ales când urcăm pe pante abrupte. De aceea, există situaţii când, din neatenţie, pot apărea luxaţiile (deosebit de dureroase). Aceste luxaţii nu apar întâmplător, dacă ar fi să ne luăm după concluziile bioenergeticienilor.

Glezna reflectă relaţia între noi şi ceilalţi

Conform teoriilor holistice, glezna reprezintă reperele şi sprijinul conştient al relaţiilor noastre cu lumea, convingerile recunoscute şi stabilite între ceilalţi şi noi înşine. De asemenea, gleznele simbolizează bariera criteriilor de viaţă şi proiecţia capacităţii noastre de a decide, de a face schimbări (de poziţie, criterii) în viaţa noastră, de a ne implica în sensul deciziei.

Stabilitatea şi mobilitatea sprijinului pe pământ (care simbolizează realitatea), cât şi supleţea şi uşurinţa acestuia, depind de gleznele noastre. Din această cauză ele vor fi proiecţia fidelă a stabilităţii, a rigidităţii şaua supleţei poziţiilor noastre şi a criteriilor conştiente de viaţă.

Traumatismele gleznei vorbesc despre supleţea în relaţiile noastre

Durerile, entorsele şi traumatismele gleznelor „vorbesc” despre dificultăţile unei relaţii, în sensul în care ne lipsesc stabilitatea sau supleţea în legătură cu ele. Ele înseamnă că traversăm o fază în care poziţiile noastre, criteriile de viaţă, modul în care ne plasăm oficial în raport cu altă persoană, nu ne mai convin, nu ne mai satisfac şi că avem dificultăţi în a le schimba.

Suntem obligaţi atunci să ne oprim, pentru că nu mai putem avansa în acea direcţie şi este momentul să reevaluăm situaţia. Tensiunile sau suferinţele gleznei pot însemna de asemenea că avem dificultăţi în a hotărî, în a lua decizii importante în/şi pentru viaţa noastră, pentru că, fără îndoială, aceasta rişcă să pună în pericol poziţia actuală.

Cea mai bună decizie vine din inimă

După cum vedem, şi o simplă entorsă „vorbeşte” despre noi. Fie că este pe partea dreaptă (simbolul femininului), fie că este pe stânga (masculin), lipsa unei capacităţi de a decide coerent ce a nume trebuie făcut sau schimbat în relaţiile pe care le avem, poate duce la semenea „accidente”.

Înainte de a dramatiza, trebuie făcută o analiză exactă a situaţie în care ne găsim, o evaluare obiectivă a posibilităţilor de acţiune (uneori, nu putem acţiona, chiar dacă vrem) şi apoi trebuie luată decizia cea mai bună. Pentru a fi siguri că nu greşim, trebuie să ne ascultăm sufletul, să îl întrebăm ce anume îi face bine şi ce nu. El nu va greşi niciodată pentru că el se află într-o permanentă conexiune cu Dumnezeu.

Vezi aici ce plantă te poate ajuta la vindecarea accelerată a fracturilor!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.