"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

De câte ori nu vi s-a întâmplat, în grabă fiind, să mâncați pe stradă, la mașină sau la birou? Nu v-ați gândit niciodată că acest lucru poate duce la apariția unor boli digestive grave.

Stați întotdeauna la masă

Specialiștii spun că atunci când mâncăm, întreaga noastră atenție trebuie să fie îndreptată către mâncare. E indicat să stăm la masă, nu să privim la televizor, telefon sau laptop.

Mestecați foarte bine!

Pentru o bună îmbunătățire a digestiei trebuie să mâncați încet, mestecând fiecare aliment de până la 40 de ori, savurând bucată cu bucată. În acest fel nu veți mânca mai mult decât trebuie și digestia va fi îmbunătățită.

PUBLICITATE

Foarte important este să consumați alimentele în liniște. Expresia ” la masă nu se vorbește” este de departe una foarte bine documentată…

Atenție la cantitatea consumată

La fel de important este ca atunci când constatăm că ne este foame să facem diferența dacă foamea este fizică sau provocată de diferite emoții.

Mai ales că cea provocată de emoții nu trece nici după ce am mâncat. Dacă veți mânca din plictiseală, stres, singurătate sau, cel mai grav, din supărare, nu veți face altceva decât să puneți multe kilograme în plus și în final, să vă îmbolnăviți.

PUBLICITATE

Și asta pentru că cei mai mulți nu se rezumă la a consuma o salată sau un fruct, ci optează pentru dulciuri…

Citește aici motivul pentru care ne îmbolnăvim după vârsta de 40 de ani!

Felicia Iederă

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]