"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

twelve − 8 =

14 − six =

Artrita este o inflamaţie acută sau cronică a unei articulaţii. Această inflamaţie este în cea mai mare parte de tip reactiv şi autoimun.

loading...

Degradarea articulară şi osoasă semnalează caracterul autodistructiv ale acestei forme de reumatism şi, când degenerează, ea devine poliartrită evolutivă. Această formă gravă, de tip autoimun, marchează semnul profund al maladiei.

Poliartrita reumatoidă sau cronică evolutivă este un tip particular de artrită gravă. În acest caz particular prima dată sunt afectate mâinile, iar durerile lor ne vorbesc despre raportul nostru cu acţiunea manifestată asupra lumii exterioare.

Caracterul inflamator şi distructiv al artritei, al maladiilor autoimune, în general, demonstrează că organismul nu-şi mai recunoaşte propriile sale celule şi începe să le combată şi să le distrugă ca pe nişte agenţi străini periculoşi. Această maladie este degenerativă, adică nu mai respectă legile naturale ale recunoaşterii organice.

Nu ne mai recunoaştem valoarea adevărată

Poliartrita vorbeşte de incapacitatea noastră de a ne recunoaşte, de a ne vedea sau a ne accepta aşa cum suntem. Această dificultate a recunoaşterii a ceea ce suntem ne face să fim în luptă cu lumea care nu ne înţelege, nu ne recunoaşte sau care nu ne iubeşte.

Adevărul este, fireşte, altul: sunt doar problemele noastre de neacceptare. Ne judecăm prea dur viaţa, suntem într-o permanentă strategie conflictuală cu noi înşine, iar aceasta ne face să ne autodistrugem, dând impresia că distruge lumea pentru a ne apăra.

Artrita se ameliorează cultivând pacea şi iubirea de sine

După cum se observă, bolile noastre vorbesc despre modul în care ne vedem noi pe noi înşine, despre atitudinea critică şi de neacceptare a ceea ce suntem în realitate, cu defecte şi calităţi, despre latura superficială a fiinţei noastre lăuntrice, care nu ne mai „vede” valoarea.

Primul lucru de care artrita sau poliartrita are nevoie este pacea adevărată, acea pacea interioară care poate vindeca rănile vechi şi care deschide drumuri pentru a găsi soluţii. Nu trebuie să fim aşa de aspri cu noi, nu trebuie să minimalizăm nimic din ce este al nostru. « Cineva » a pus în noi daruri cu un scop, care trebuie valorificate…

Citește aici despre cele 9 alimente pe care NU trebuie să le consumi dacă ai artrită sau dureri articulare!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.