"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

V-ați sfințit locuința? Iată ce trebuie să știți despre sfeștenia casei și cum trebuie să vă pregătiți pentru acest moment important din viața dumneavoastră.

Rugăciune la începerea temeliei casei

Potrivit sfinților părinți, sfeștenia reprezintă o curățire a locului de orice întinăciune și orice urmă a lucrării celui rău, urmată de binecuvântarea și sfințirea acestuia cu harul Duhului Sfânt.

La sfințirea casei se fac două rugăciuni: Rugăciunea pentru începerea temeliei casei și Rânduiala binecuvântării casei noi. Atunci când se pune temelia unei case se face totodată sfințirea cea mica a apei, iar după aceasta preotul va face o rugăciune pentru cei care vor lucra la ridicarea acesteia, urmată de o alta pentru statornicia casei.

PUBLICITATE

Sfințirea casei se face atât în momentul când se renovează sau se face o curățenie generală cât și atunci când vă mutați într-o altă locuință.

Faceți un pomelnic cu membrii familiei!

Este recomandat ca înainte să vă sfințiți casa, să vă spovediți. Pentru slujba sfeștaniei, așezați o masa orientată spre răsărit pe care puneți un vas cu apă, un pahar cu ulei, lumânări, tămâie și busuioc dar și un pomelnic cu cei ai casei și persoanele apropiate.

În general, casa se sfințește în post, dar se poate săvârși și în afara postului, ori de câte ori simțiți că locuința trebuie curățată.

PUBLICITATE

Vezi aici o rugăciune grabnic ajutătoare!

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]