"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Cel mai mare teolog al Bisericii Creștine, sfântul Grigore Teologul, este prăznuit în fiecare an pe data de 25 ianuarie. Potrivit tradiției, ziua sfântului este plină de tradiții, respectate din vechime.

Prietenul sfântului Vasile cel Mare

Sfântul Grigore Teologul a văzut lumina zilei în Capadocia, într-o familie de credincioși. Tatăl său s-a convertit la creștinism, apoi a intrat în monahism devenind ulterior episcopul Grigorie de Nazianz și mama sa, monahia Nona. Sfântul a făcut studii înalte la școala din Cezareea Capadociei unde l-a cunoscut pec cel ce-i va deveni prieten pentru întreaga viață, Sfântul Vasile cel Mare, apoi a studiat la Alexandria și Atena.

În același timp, a aprofundat tainele Sfintei Scripturi. La Nazianz s-a dedicate vieții ascetic și alături de Sfântul Vasile a lucrat la alcătuirea primei filocalii. În anul 383 s-a retras la casa natală și s-a dedicate scrisului. A trecut la dreapta Domnului la 60 de ani.

PUBLICITATE

Blestemele spuse în această zi se vor întoarce asupra celui care le-a rostit

Tradiția spune că ziua de 25 ianuarie trebuie dedicate rugăciunii și petrecerii timpului alături de cei dragi. De asemenea, de ziua sfântului Grigore Teologul nimeni nu are voie să se certe cu părinții sau cu prietenii.

Mai mult, blestemele rostite în ziua cinstirii sfântului se vor întoarce asupra celui care le-a spus. Cel mai indicat este să spuneți o rugăciune pentru cei adormiți și să aprinde o lumânare pentru aceștia, să fiți drnici cu cei din jur, ajutându-i mai ales pe bătrâni și copii.

Citește aici Cea mai frumoasă rugăciune pentru părinți…

PUBLICITATE

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]