"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

five − one =

1 × 3 =

Eczemele sunt privite în dermatologie ca afecţiuni ale pielii care se manifestă prin pete roşii şi care arată că persoana în cauză este hipersensibilă la anumiţi factori externi.

loading...

În plan subtil, însă, eczemele au un alt motiv să apară şi se referă, în special, la capacitatea de a ne iubi pe noi înşine, de a înţelege că nevoile afective ale sufletului nostru au atins un prag alarmant.

Copiii abandonaţi au probleme cu pielea

Am fost învăţaţi să ni se ofere afecţiune în permanenţă, dar viaţa de zi cu zi a demonstrat că cei care ar trebui să ne ofere nouă afecţiunea după care tânjim au şi ei nevoie, la rândul lor, să fie iubiţi.

Ce este de făcut în cazul ăsta?

Pornind de la ideea că iubirea este legea supremă a Universului, nu ne rămâne de făcut decât să îi înţelegem mecanismele şi să acţionăm în permanenţă pentru a o oferi celorlalţi, dar şi nouă.

Abandonul este primul factor deosebit de bulversant pentru cineva, mai ales pentru un copil care nu are puterea să îşi schimbe viaţa, dat fiind faptul că este neputincios din multe puncte de vedere, el fiind dependent de adulţi până la vârsta maturizării.

Legătura afectivă dintre o mamă şi bebeluşul său este deosebit de puternică, indestructibilă, iar abandonul unui bebeluş poată fi catastrofală pentru el, atât cât este mic, cât şi ca adult, pentru că nevoia lui de protecţie şi de iubire este resimţită în permanenţă.

Prin urmare, dacă bebeluşului nostru îi apăr semne ale eczemei, este clar că a fost neglijat sau abandonat o anumită perioadă, cu sau fără intenţie. Evident, copiii din orfelinate constituie cele mai clare exemple de funcţionare a legii iubirii. Însă, cum Dumnezeu nu lasă lucrurile la întâmplare, totul se va regla în timp, printr-o compensare, dacă evident, la mijloc nu există încălcări ale altor legi universale.

Pielea acţionează ca un scut de protecţie

Corpul nostru este acoperit în întregime de piele, el fiind deci, principalul organ al omului care este expus atât condiţiilor externe (frig, căldură, umiditate), cât şi interne (alimentaţie, stres).

În toate cazurile, pielea reacţionează fie pozitiv, fie chiar printr-o « atitudine » de semnal, aceasta fiind chiar apariţia eczemelor, menite să « anunţe » persoana în cauză despre existenţa unor factori energetici dăunători corpului.

Altfel spus, pielea acţionează ca un scut de protecţie. Oricât de multe creme am aplica pe piele, eczemele nu vor dispărea dacă nu vindecăm cauza apariţiei lor. În situaţia asta, iubirea poate face minuni.

Aşadar, să ne iubim pe noi înşine şi să iubim pe ceilalţi este drumul spre o viaţă liniştită. Privind strict problemele pielii, ele au toate şansele să se vindece natural trăind o viaţă în iubire şi credinţă.

Citește aici de ce Inima este casa iubirii noastre!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.