"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Vă doriți un mic dejun ca la carte, din care să nu lipsească ouăle prăjite, cu un gust inconfundabil? Nimic de zis, însă trebuie să țineți cont de anumite greșeli pe care le-ați putea face. Greșeli care v-ar putea costa sănătatea.

Ouăle crude aduc salmonella

Există persoane care au o pasiune pentru a consuma ouă crude. Dacă acestea sunt foarte proaspete, nu e nici o problemă, însă țineți cont de faptul că ouăle crude pot aduce cu sine salmonella, o boală ale cărei simptome sunt vărsăturile, crampele stomacale, diareea și febra. Copiii și persoanele în vârstă sunt cele mai expuse.

Prăjiți ouăle la peste 75 de grade Celsius

Pentru ca ouăle să nu dăuneze sănătății dumneavostră și a familiei, specialiștii spun că trebuie prăjite la o temperatură de peste 75 de grade Celsius pentru ca toți agenții patogeni să fie distruși. În același timp însă, uleiul nu trebuie să depășească 80 de grade Celsius, pentru că atunci apare o altă problemă.

PUBLICITATE

Dacă sunt lăsate prea mult pe foc, grăsimile se descompun în compuși chimici toxici care, spun specialiștii, joacă un rol extrem de important în formarea de tumori canceroase.

Cel mai bine ar fi să uitați de ouăle prăjite și să le fierbeți în apă fierbinte. Vă veți alegeți cu un preparat care va ține și kilogramele în plus la distanță.

Citește aici despre beneficiile ouălor despre care nu știai!

PUBLICITATE

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]