"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

“El, cel care își vede viața asemeni unui proces de perfecționare externă, nu se sperie de evenimentele exterioare.” ~ Leo Tolstoy

Ceva ciudat se petrece cu noi atunci când trecem de la copilărie la adolescență, apoi la maturitate. Copilul care odată nu avea nicio problemă pe lume, care putea trece peste orice și se bucura de fiecare zi în parte, a devenit adultul care se teme de ziua de mâine.

Se pare că începem să ne confruntăm cu problemele, încă de la începutul adolescenței. Ne confruntăm cu stres, frică și griji. Începem să analizăm totul, după care judecăm totul și dezvoltăm anxietate. Ajungem să ne fie teamă chiar și de noi.

Iar lucrurile nu stau deloc bine. Problemele se accentuează odată cu înaintarea în vârstă. Mai multe responsabilități, mai multe griji, mai mult stres. Oare chiar nu pot face nimic să îmi fac viața mai frumoasă?

Da și nu… așa începem să discutăm despre acest subiect. Depinde de tine dacă vrei să fii sincer, să îți recunoști problemele și să le corectezi.

Acestea fiind spuse, să vedem care sunt motivele pentru care nu te poți aduna și nu îți poți pune viața în ordine.

1. Unu este totul și totul este unu

Există doar o existență. O poți numi Univers, Dumnezeu sau orice altă formă de energie.

Nu vreau să te sperii, însă lucrurile nu vor sta mereu așa cum îți dorești în viață, însă dacă nu vei avea o formă de energie în care să crezi, lucrurile se pot înrăutății. De ce să nu gândim că unele evenimente trebuiau să se întâmple, pentru a învăța anumite lecții. Să nu mai luăm totul personal, ci să privim în profunzime, oare ce aveam de învățat din asta? Poate suna banal, însă uneori mai este vorba și de destin.

2. Universul este binevoitor și bine intenționat

Te-ai întrebat vreodată cum arată perfecțiunea existenței? Toată energia noastră și cea înconjurătoare formează un tot. Avem nevoie de oxigen, pentru a respira, iar copacii ni-l oferă. Avem nevoie de ploaie pentru a cultiva alimente și norii ne-o oferă.

Pare că totul funcționează ca la carte. Dacă am privi la fel și viața noastră, am înțelege că anumite experiențe sunt necesare pentru a evolua. Avem nevoie de oameni, pentru a ne ridica atunci când suntem căzuți, iar la rândul nostru trebuim altor oameni care trec prin clipe grele. Este un ciclu infinit.

3. Vei muri

Știu că te sperie ideea, însă dacă am înceta să mai trăim ca și cum am fi nemuritori, poate că am aprecia altfel viața. Poate că nu ne-am mai face atâtea griji și am învăța să ne bucurăm de fiecare clipă, de tot ceea ce este real și pur, de realitate, așa cum este ea.

Așa cum viața este reală și moartea este, deci nu putem să o sfidăm, trebuie doar să o acceptăm ca parte a vieții și să dăm tot ce avem mai bun, până nu este prea târziu.

4. Adevărul suprem este iubirea necodniționată

Emoțiile ne fac oameni, iar iubirea ne înalță. Cum te simți atunci când te știi iubit? Cum se simte cel pe care îl iubești?

Ne petrecem viața judecând constant. Judecând totul în jurul nostru. Pentru ce? Când viața este atât de simplă, când avem nevoie doar de iubire și ea este atât de simplă.

Ideea de la care trebuie să pornești este aceea că suntem ființe care au nevoie de dragoste pentru a supraviețui, așa că dacă te afli în momente de impas, gândește-te cât de norocos ești să ai chiar și o persoană în viața ta, care să îți spună „te iubesc!”

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.