"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

one × 3 =

15 + sixteen =

Începând cu 1992, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități este sărbătorită în fiecare an în lume la 3 decembrie.

loading...

Acest demers are ca scop promovarea drepturilor și bunăstării persoanelor cu handicap în toate sferele societății, precum și dezvoltarea și creșterea gradului de conștientizare a situației lor speciale în toate aspectele vieții politice, sociale, economice și culturale.

Având la bază numeroasele decenii ale activității Națiunilor Unite în domeniul dizabilității, Convenția privind Drepturile Persoanelor cu dizabilități, adoptată în 2006, promovează drepturile și bunăstarea persoanelor cu handicap, punerea în aplicare a Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă și a altor cadre internaționale de dezvoltare, cum ar fi Cadrul de la Sendai pentru reducerea riscului de dezastre, Carta privind incluziunea persoanelor cu handicap în acțiunile umanitare, Noua Agendă urbană și Programul de acțiune de la Addis Abeba privind finanțarea pentru dezvoltare.

Toate au ca scop final transformarea societății într-o societate durabilă și rezistentă pentru toți!

Agenda pentru dezvoltare durabilă 2030 se angajează să “nu lase pe nimeni în urmă.”

Persoanele cu handicap, ca beneficiari și agenți ai schimbării, pot accelera procesul spre o dezvoltare incluzivă și durabilă și pot promova o societate rezistentă pentru toți, inclusiv în contextul reducerii riscului de dezastru, a acțiunii umanitare și al dezvoltării urbane.

Guvernele, persoanele cu dizabilități și organizațiile lor reprezentative, instituțiile academice și sectorul privat trebuie să colaboreze pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Un articol de Ileana Mlădinoiu

Ref: http://www.un.org/en/events/disabilitiesday/

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.