"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Potrivit sfinților părinți, rugăciunea cea adevărată, spusă din toată inima și cu tot sufletul este secretul care îl ajută pe orice credincios să scape din toate necazurile. Dintre toate rugăciunile din ortodoxie, cea a sfântului Antonie are rolul de a alunga sărăcia și a ne feri de blesteme.

Se citește nouă săptămâni

Există un ritual special, al celor 9 marți, care se face la biserica Sfântul Anton-Curtea Veche din Bucureşti, acolo unde se află icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare.

În fiecare zi de marţi, la biserica Sfântul Anton- Curtea Veche, este o zi cu totul şi cu totul specială pentru sute de credincioşi. Aici se face un ritual special, pentru îndeplinirea dorințelor, timp de 9 marți la rând.

PUBLICITATE

“Sfinte Părinte Antonie, cel ce te-ai învrednicit să fi vas ales al Mântuitorului Hristos prin credința și prin viața ta curat, du rugăciunile noastre către Dumnezeu și roagă-L pentru sănătatea, pentru mântuirea, pentru ajutorul și pentru iertarea păcatelor tuturor celor ce aleargă la ajutorul Tău cel sfânt.

Cel ce ai fost pe pământ și durerile noastre le ști și păcatele noastre le cunoști, nu trece cu vederea glasurile de rugăciune ale celor ce aleargă la mijlocirea Ta și nu te uita la nevrednicia celor ce Te roagă, ci la slava și mila lui Dumnezeu, pe care Tu L-ai mărturisit și spre care se îndreaptă rugăciunea ce Ți-o aducem cu atâta nădejde.

Slăvite făcător de minuni, părintele săracilor, ocrotitorul văduvelor, sprijinitorul orfanilor, alesul vas al Mântuitorului Hristos, vino cu obișnuita Ta îndurare în ajutorul nostru, prin rugăciunile Tale, către Dumnezeu, ca să fim mângâiați în nevoi, ca să fim sprijiniți în necazuri, ca să fim apărați de primejdii, de ispite, de pofte netrebnice și de păcate.

PUBLICITATE

Ocrotește-ne pe noi și familiile noastre și ne păzește pașii vieții pe cărările mântuirii. Bunule Părinte Antonie, cel ce ai făcut din pustiul Egiptului loc de preaslăvire al Marelui Dumnezeu și al Mântuitorului Hristos, fă și din pustiul sufletului nostru, ars de necredință și ros de patimi, loc plăcut Ție, în care să se sălășluiască virtutea și să crească crinul bine mirositor al faptelor creștine, prin Tine să se mărească numele Tău cel sfânt, al Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh. Amin.”

Citește aici Rugăciunea părintelui Puiu Gherontie care face adevărate minuni!

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]