"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

3 × one =

nineteen − two =

Slăvit cu mare cinste în fiecare an pe data de 28 ianuarie, Sfântul Efrem Siriul este unul dintre marii teologi ai creștinătății care a lăsat în urma sa scrieri valoroase dar și o rugăciune făcătoare de adevărate minuni.

loading...

Se citește în Săptămâna Mare a Postului Paștelui dar și la nevoie

Următoarea rugăciune care se citește mai ales în marele Post al Paștelui, în Săptămâna Mare dar și când aveți mare nevoie este următoarea:

„Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie. Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei dăruiește-l mie, robului Tău.

Așa, Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin”. După ce citiți această rugăciune, faceți trei serii a câte patru mătănii, apoi spuneți următoarele: „Dumnezeule, milostiv fii mie, păcătosului!” (metanie), „Dumnezeule, curățește-mă pe mine păcătosul!” (metanie), „Cel ce m-ai zidit, Dumnezeule, miluiește-mă!” (metanie), „Fără de număr ți-am greșit, Doamne, iartă-mă!” (metanie).

Această scurtă dar incredibilă rugăciune se spune că face minuni și îndeplinește orice dorință a celui care o spune cu inima curată.

Citește aici și rugăciunea de mare ajutor a celor 33 de lumânări!

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.