"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

fifteen + eight =

thirteen − twelve =

Doi foști prizonieri ai războiului, se întâlnesc după mulți ani. Atunci când unul din ei întreabă:

loading...

„I-ai iertat pe cei care te-au ținut închis?”

celălalt răspunde,

„Nu, nu îi voi ierta niciodată!”

atunci cel care a întrebat spune,

„Atunci încă ești închis.” ~Jack Kornfield

În decursul vieții, ajungem să fim răniți, din punct de vedere emoțional, de foarte multe ori. De cele mai multe ori, ne revenim și o luăm de la capăt, însă există și momente peste care nu putem trece.

Totuși, funcționează răzbunarea? Răspunsul este unul scurt și precis „nu!„ să vedem de ce!

Răzbunarea nu este dulce!

Ideea că răzbunarea ar putea fi dulce este tot mai des întărită, de anumite culturi. De exemplu, filmele tot folosesc expresia „Răzbunarea e dulce…” și astfel ajungem să credem că este adevărat. Am uitat oare de poveștile în care binele învinge răul? Este bine să ne răzbunăm?

Contrar tuturor aspectelor care ar putea susține răzbunarea, adevărul este altul, răzbunarea nu ne aduce niciun folos, ci ne încarcă și mai tare cu energie negativă, iată cum:

– Încercarea de a te răzbuna este determinată de asigurarea binelui interior, însă nu îți oferă echilibru între sănătatea fizică și cea emoțională.
– Dacă te gândești că răzbunarea este crucială, probabil că fiecare persoană care ți-a făcut rău, la un moment dat, va avea de suferit. Rezultatul? Îți vei pierde timpul încercând să faci o acțiune, care nu îți aduce niciun beneficiu.
– Răzbunându-te vei proceda exact ca cel care ți-a făcut rău. Vrei să te compari cu el?
– După ce te-ai răzbunat, celălalt îți va face din nou rău, iar acțiunile voastre vor continua la nesfârșit.

Trebuie să înțelegi, rănindu-i pe alții, îți faci rău ție!

Răzbunarea este doar o soluție de moment, care va atrage resentimente și energie negativă. Deci, care este scopul?

Răzbunarea este o încercare eșuată de a restabili pacea și justiția

Foarte multe persoane vor spune că ele nu caută răzbunare, pentru a se simți mai bine, ci pentru a face pace. Păi cum să fie pace, prin război?

Motivul este acela de a-i pedepsi pe cei din jur, pentru ceea ce ți-au făcut. Asta nu te va face oare să te simți mai bine pe interior? Pentru cât timp?

De ce se rănesc oamenii între ei? Pentru că fiecare a fost rănit la un moment dat. Nimeni nu este complet bun sau rău, de aceea trebuie să ne privim cu mai multă îngăduință unii pe ceilalți și să acceptăm că toți comitem greșeli. Fie ele cu voie sau fără voie, asta nu înseamnă că trebuie să ne răzbunăm unii pe ceilalți.

Văzând astfel lucrurile, viața chiar va deveni un mod prin care instaurăm pacea.

Nu căuta răzbunarea, ci iertarea!

Citește și: Nu intra în noul an certat cu cineva… Află că iertarea te poate vindeca de orice boală!

Iertarea este cea care te recuperează după ce ai fost rănit, nu răzbunarea!

Iertarea se produce atunci când renunți la energia negativă cu care ți-ai dori să reacționezi. Iertarea este cea care apare atunci când poți să te răzbuni și totuși nu o faci.

Prin iertare poți realiza că oamenii nu sunt perfecți, cum nici tu nu ești! Nimeni nu s-a născut perfect, am fost lăsați pe acest Pământ pentru a învăța și cele mai dese lecții se învață greșind.

Iertarea te înalță, nu uita!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.