"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Simbol al iernii și mai ales al Crăciunului, care ne facem să retrăim copilăria, omul de zăpadă are și el o istorie veche și extrem de interesantă.

Amintit de Michelangelo și Shakespeare

V-ați întrebat vreodată a cui a fost ideea să pună trei bulgări de diferite dimensiuni, unul peste celălalt și astfel să ia naștere cel mai îndrăgit personal al iernii, simpaticul om de zăpadă? Deși pare greu de crezut, dar omul de zăpadă datează chiar din perioada Evului Mediu, când oamenii se pare că au ridicat primii astfel de omuleți drăguți.

Mai mult, prima dovadă documentară a acestui lucru este un manuscris din anul 1380. Mai târziu, în preajma anilor 1492, chiar Michelangelo într-o biografie vorbește despre figura de omăt modelată la Palatul Medici. Însuși marele Shakespeare amintește și el despre un om de zăpadă în drama Richard al II-lea.

PUBLICITATE

Tot despre omul de zăpadă se vorbește și prin anii 1700 în paginile unei cărți pentru copii iar în anul 1778 un polonez renumit al vremurilor, Chodowiecki, gravor în aramă a făcut un calendar unde luna decembrie a fost reprezentată de patru copii care au făcut un om de zăpadă.

Angus, regele munților

Cel mai mare om de zăpadă care s-a făcut vreodată a fost în anul 1999, în Bethel, un orășel din statul american Maine. Ridicat în cinstea guvernatorului de atunci al statului, Angus King, acesta a fost botezat Angus, regele muntelui.

Pentru ridicarea uriașului cu o înălțime de 35 metri și o greutate de peste 4000 de tone a fost nevoie de peste 5600 de metri cubi de zăpadă, nasul n-a mai fost un morcov ci o structură de 2 metri de sârmă și pânză, gura a fost formată din șase anvelope de automobil iar în loc de nasturi i-au fost lipite trei anvelope de tractor. Cât privește brațele, acestea au fost… două trunchiuri de copaci de trei metri fiecare.

PUBLICITATE

Vezi aici cum îți poți feri picioarele de îngheț în această iarnă!

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]