"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

three × one =

7 + 6 =

Colonul este o parte a intestinului gros unde are loc digestia alimentelor. Tot în colon are loc şi separarea componentelor de care organismul nu are nevoie sau care sunt considerate toxice.

loading...

Această separare este un proces extrem de inteligent, pe care natura l-a creat tocmai pentru a proteja omul de ceea ce nu are nevoie sau de ceea ce în face rău, aspect care ne interesează mai mult, din perspectiva evoluţiei spirituale.

Nu putem neglija, desigur, alimentaţia, adică trebuie avut în vedere că un consum exagerat de carne, zahăr şi grăsimi duce, aproape inevitabil, la cancerul de colon.

De altfel, statisticile arată ca în America de Nord, cancerul de colon este foarte frecvent întâlnit tocmai datorită alimentaţiei greşite, aproape exclusiv bazată pe carne şi produse din carne şi zaharuri. La aceste cauze, se adaugă şi cele de ordin spiritual comportamental.

O viaţă înclinată spre plăceri duce la afecţiuni grave ale aparatului digestiv

De obicei, plăcerile şi urmărirea îndeplinirii lor prin toate mijloacele posibile (inclusiv, prin violenţă dezechilibrează viaţa omului, care ar trebui să pună pe primul plan desăvârşirea spirituală.

Înclinaţia spre plăcerile vieţii (de obicei, de ordin material) are consecinţe comportamentale deosebit de grave, mai ales când persoana în cauză uită până şi elementarele reguli ale bunului simţ şi caută să obţină în plan material totul, chiar şi cu preţul unor acte de violenţă sau şantaj sau inducere în eroare a celorlalţi, care îi stau împotriva.

Acest comportament are consecinţe şi asupra organismului, care simte această dezordine şi agitaţie şi nu mai face faţă solicitărilor. Atunci începe procesul îmbolnăvirii.

Şi un divorţ poate declanşa un cancer de colon

Poate că această idee va trezi în mulţi tendinţa de a se întreba (şi pe bună dreptate) dacă este posibil aşa ceva şi asta înseamnă că nu trebuie să mai divorţăm? Întrebarea este firească, însă lucrurile nu trebuie interpretate stricto senso.

Mai exact, căsătoria, văzuta în plan spiritual, nu are nici o conotaţie materială, decât în măsura în care legile divine se referă la sprijinul zilnic între soţi, adică împreuna să trudească la câştigarea « pâinii cea de toate zilele ».

Cărţile sfinte nu vorbesc despre îmbogăţirea soţilor, ci despre iubirea dintre ei şi sprijinul reciproc. Toate celelalte au fost adăugate şi interpretate de oameni (sunt şi legi în sensul ăsta) pentru a evita tendinţa unuia dintre soţi de a profita de pe urma celuilalt, dacă acesta din urmă deţine anumite valori patrimoniale.

Problema se pune în situaţia în care căsătoria are sens doar în planul material (pe interes), iar eventuala ruptură poate declanşa afecţiuni ale colonului, în special soţului deposedat, care se vede pierzând tot ce a avut sau o mare parte din averea sa. Acest divorţ are, deci, consecinţe deosebit de grave. Problema nu se pune în planul divorţului, ci în planul încheierii căsătoriilor din interes, pentru că orice relaţie de căsătorie care nu are la bază iubirea va cunoaşte declinul.

Pentru a evita astfel de situaţii, oricare dintre noi avem datoria de a reflecta bine înainte de a acţiona.

Fie că dorim să ne căsătorim, fie că încheiem un contract de muncă, fie un alt tip de contract, interesele noastre trebuie să fie întotdeauna legitime, şi în nici un caz să vizeze minciuna, profitul şi abuzurile, indiferent de ce tip. În caz contrar, să nu ne mirăm că vom culege doar ce am semănat…

Vezi aici Cel mai simplu și mai eficient tratament de curățare a colonului

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.