"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

two × one =

three × 3 =

Chiar dacă nu sunt considerate probleme medicale, se estimează că vergeturile apar la 90% dintre femeile însărcinate, 70% dintre adolescenți și 40% dintre sportivi.

loading...

Evitați stresul!

Cele mai importante cauze ale apariției vergeturilor sunt sarcina (mai ales după luna  a șasea, din cauza presiunii constante exercitate asupra pielii), obezitatea sau slăbirile bruște, sedentarismul, stresul, factorii ereditari, secreția crescută a hormonilor glandelor suprarenale. Vergeturile apar mai ales pe abdomen, dar pot afecta atât sânii cât și coapsele. Inițial acestea au culoarea roz dar în timp își pot schimba culoarea, devenind mai închise decât pigmentul natural al pielii.

Utilizați creme pe bază de vitamina E și avocado

Pentru ca o cremă să aibă eficiență în tratarea vergeturilor trebuie să conțină o cantitate mare de vitamina E și vitamina A. Puteți încorpora și untul de cacao, recunoscut pentru păstrarea elasticității pielii și catifelarea acesteia.

Amestecați ½ pahar cu unt de cacao cu o linguriță ulei de caise, o linguriță cu ulei de germeni de grâu, o linguriță cu vitamina e și două lingurițe rase cu ceară de albine. Când ceara s-a topit preparatul se păstrează la frigider. Se aplică creme până când veți obține rezultatele dorite.

Excepționale sunt și cremele pe bază de avocado. În acest caz zdrobiți bine un avocado copt apoi amestecați cu o linguriță cu vitamina E, o linguriță cu vitamina A, două linguri cu gel de aloe, două linguri cu ulei de măsline și ½ linguriță cu praf de alge verzi-albastre. Întindeți preparatul pe zona cu probleme și lăsați să acționeze o jumătate de oră. Repetați procedeul până obțineți rezultatele dorite.

Celulita nu trebuie confundată cu grăsimea. Cum o combatem!

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.