"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Obiceiul de a face daruri de Craciun datează încă de la episodul biblic cu cei trei Crai de la Răsărit, care au dus aur, smirnă şi tămâie la Bethleem.

A da înseamnă iubire, a primi un dar este o bucurie.

Dar există veşnica dilemă: cui şi ce se cuvine să dăruim?

Din fericire există reguli de aur, nescrise sau învăţate în legătură cu modul de a dărui sau de a primi un dar.

PUBLICITATE

Iată câteva:

1. De Crăciun nu se oferă lucruri vechi, începute, gustate, testate, probate, desigilate, chiar dacă acele obiecte ar putea bucura pe cineva. Acestea se păstrează şi se oferă cu o altă ocazie.

2. Un cadou primit nu se oferă altcuiva.

3. Este total nepotrivit să faceţi aluzie la preţ, acesta se dezlipeşte, iar bonul se aruncă.

PUBLICITATE

4. Dacă primiţi două cadouri de acelaşi fel, nu vă grăbiţi să arătaţi asta celor din jur, pentru a nu îi jigni pe cei care au dorit sa vă facă o bucurie.

5. Celor care nu fumează nu li se oferă ţigări sau o pipă, celor bolnavi sau celor care au probleme cu alcoolul nu li se oferă bautură.

6. Obiectele de îmbrăcăminte şi încălţămintea sunt un privilegiu al soţilor, al părinţilor sau al copiilor. Doar cei foarte apropiaţi îşi pot permite să ofere lenjerie intimă.

PUBLICITATE

7. Dacă avem un nou partener (sau o nouă parteneră) şi nu îi cunoaştem încă preferinţele, este bine să tatonăm printr-o cunoştinţă comună sau prin întrebări subtile pentru a afla ce îşi doreşte să primească.

8. Este frumos să oferim colecţionarilor ceea ce caută, copiilor – jucării, dulciuri sau cărţi, colegilor-cărţi, cd-uri, postere, calendare cu tematică sau obiecte care simbolizează Crăciunul.

9. În orice situatie, nu contează valoarea ci un pic de fantezie şi mult suflet. Cadoul se ambalează frumos şi se oferă cu un zâmbet cald şi cuvinte frumoase!

PUBLICITATE

10. Atunci când darurile ajung în mâna dumneavoastră, manifestaţi-vă bucuria şi interesul. Desfaceţi-le, nu le uitaţi pe un scaun.

Darurile au menirea să bucure, acesta trebuie să fie scopul urmărit, iar gestul de afecţiune şi atenţie să facă plăcere.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]