"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

6 + 17 =

14 − 2 =

Frig? Vânt? Ploi care par să nu se mai sfârșească? Un tablou sumbru de început de iarnă, care ne face să ne pierdem puțin din optimism. Cum scăpăm de această mică problemă? Făcând câteva modificări simple în rutina zilnică.

loading...

Accentuează aspectele pozitive ale vieții

Pentru a lăsa deoparte pesimismul, este nevoia de puțină voință, secretul unei sănătăți de invidiat. Un prim sfat pe care ni-l dau specialiștii este să accentuăm aspectele pozitive ale vieții într-un jurnal.

Odată ce subliniați lucrurile bune care s-au întâmplat și bucuriile pe care le-ați avut, veți vedea cum vin și altele. Dacă aveți o pasă proastă, recurgeți la o strategemă: ascultați muzica preferată, citiți un pasaj care vă aduce zâmbetul pe buze și nu în ultimul rând ieșiți la o plimbare cu un bun prieten.

Iubiți-vă mai mult!

Oamenii de știință afirmă că responsabil de optimismul sau pesimismul nostru este și bagajul genetic, pentru că suntem influențați ce ne-a fost transmis în anii copilăriei.

E adevărat că încrederea de viitor începe din copilărie, dar poate n-ar fi rău să înțelegem că eforturile noastre vor fi răsplătite, chiar dacă există și momentele grele în viață. Drept urmare, este indicat să ne iubim mai mult.

Putem începe asta având mai mare grijă de corpul nostru, consumând hrană de calitate, făcând măcar zece minute de mișcare pe zi și dormind suficient.

Dacă ne concentrăm mai mult pe prezent și-l acceptăm, fără planuri pe termen foarte lung, s-ar putea să fim uimiți cât de mult ni se schimbă starea, mai ales că urmează sărbătorile!

Vezi aici câteva motive pentru a fi fericit!

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.