"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

18 − seventeen =

3 + 18 =

Cu siguranță că nu există persoană care să nu iubească magia Crăciunului și să nu aștepte cu nerăbdare darurile așezate cuminți lângă bradul frumos împodobit.

Și pentru că împodobirea acestuia face parte din cele mai vechi tradiții din lume, trebuie să țineți cont de faptul că brăduțul este omagiat cu decorațiuni doar pe 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului.

Steaua din vârf aduce noroc și îndeplinește dorințele

Cu siguranță că nimic nu se compară cu momentul când ajungi acasă și te așteaptă bradul sclipind, însă acesta nu trebuie împodobit atunci când avem timp, ci doar la o dată specială: 24 decembrie.

Mai mult decât atât, în vârful acestuia trebuie să se găsească întotdeauna steaua sau îngerul, aceste două elemente simbolizând steaua care i-a călăuzit pe magi la Bethleem și îngerii Domnului. Despre această stea, tradiția spune că are rolul de a aduce noroc dar și îndeplinirea dorințelor celui care o așează în vârful pomului.

Agățați coronițe la ușile de la intrare

Un alt lucru de care trebuie să țineți cont atunci când împodobiți casa pentru Nașterea Domnului este să așezați la ușile de intrare coronițele de Crăciun care simbolizează sănătate și noroc, iar forma rotundă reprezintă veșnicia dragostei care nu va muri niciodată.

Nu în ultimul rând, pentru ca în casa dumneavoastră să fie armonie și pace, nu uitați să așezați în casă în preajma Crăciunului și a Anului Nou vâsc, o plantă care ține aprinsă iubirea în cuplu. Există obiceiul ca  bradul să fie aruncat înainte de Bobotează, urmând  ca locuința să fie primenită pentru Botezul Domnului.

Vezi aici dacă Este sau nu un lucru bun să întreținem credința copiilor în Moș Crăciun?

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.