"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 + four =

seventeen + 19 =

Revelionul se apropie și odată cu el pășim în Noul An. În toată această splendidă perioadă, cu câteva zile înainte, am dori să facem un scurt bilanț al anului care se pregătește să plece, precum și proiecte de viitor.

loading...

De asemenea, ne gândim cum să petrecem noaptea de 31 decembrie. Rămânem acasă sau acceptăm invitația unui prieten/coleg/rudă?

Dacă optăm pentru cea din urmă variantă, ar trebui să ținem cont de următoarele sfaturi, astfel încât să dăm dovadă de bună creștere:

Să avem grijă să nu întârziem

Nu se cade să ajungem la petrecere cu 10 minute înainte de miezul nopții sau la ora 2 dimineața și nici să plecăm de acolo spre orele 22.

Să evităm să facem politică, să vorbim despre bani sau boli

În noaptea de Revelion, gazda va ști să conducă conversația în așa fel încât nota de umor, buna dispoziție să predomine. Aflați puțin sub aburii alcoolului, unii dintre noi s-ar putea să intrăm în subiecte legate de politică, bani, boli…Nimănui nu i-ar face plăcere să abordăm asemenea subiecte.

Să nu venim cu mâna goală, cum se spune

Fără flori, deoarece, în principiu, casa este deja decorată de gazdele noastre. De preferat ar fi o sticlă de șampanie sau de vin bun. Să nu  insistăm ca sticlele să fie deschise în această seară, fiindcă cei care ne-au invitat au ales deja băuturile potrivite meniului propus.

Să avem grijă să nu ne “aburim”

Nici la sosire, nici la plecare. Imaginați-vă cum ar fi dacă gazdele în loc să se ocupe așa cum se cuvine de oaspeți, trebuie să-l aibă în atenție pe cel aflat în stare de ebrietate.

Să nu sărim peste aperitiv

Un aperitiv poate dura între 45 de minute și o oră. Se servesc băuturile de la sosirea primului invitat și se prezintă delicatesele la sosirea ultimului. Dacă întârziem, anunțăm gazda să înceapă fără noi.

Să nu butonăm telefonul

Cu excepția apelării unui medic, la nevoie, sau a unui pompier de serviciu. Dacă ținem să verificăm mesajele, mergem la baie. La fel, nu trimitem mesaje cu “La mulți ani” rudelor, prietenilor, înainte de a adresa urarea persoanelor prezente.

Să nu dăm mesaje înainte de miezul nopții

Nu trimitem mesaje înainte de miezul nopții. S-ar putea ca unele  persoane să fie superstițioase. Nu discutăm nici despre superstiții, deoarece acestea s-ar supăra.

Pentru urări, întăi partenerul 

Urările de an nou se fac mai întâi partenerului, apoi restului invitaților.

Să nu uităm să le le mulțumim gazdelor

Chiar dacă ne-a prins ziua de 1 ianuarie, este de neconceput să nu le mulțumim gazdelor pentru ospitalitate, pentru seara încântătoare în următoarele 24/48 de ore, printr-un email, telefon, felicitare…

Vă doresc un an bun tuturor!

Citește aici despre obiceiurile anului nou!

Un articol de Ileana Mlădinoiu

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.