"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

În Ísafjörðurtr, un orășel pescăresc din Islanda, a apărut o trecere de pietoni încântătoare. Zebra a fost pictată în format 3D, pentru a creea o iluzie optică. Aceasta dă senzația de plutire a pietonilor. Dacă îi privești dintr-o parte, ai impresia că aceștia plutesc.

Cel mai important lucru în această poveste este că șoferii nu pot trece această zebră cu vederea, nici dacă s-ar strădui cu adevărat. Aceștia încetinesc imediat ce observă liniile de zebră, care pot fi vizibile de departe.

Comisarul de mediu din Islanda, Ralf Trylla, a văzut un proiect similar în New Delhi ( India) și a decis să aducă inovația și în orășelul Ísafjörður. Vedeți imaginile și convingeți-vă că arată fascinant! La prima vedere, pare a fi grafică pură, dar nu este deloc așa.

Și în Chișinău s-a încercat un astfel de proiect. Anul trecut, edilii orașului au luat această decizie, deoarece în doar șase luni, în Republica Moldova au avut loc 135 de accidente rutiere pe trecerile de pietoni, soldate cu 7 persoane decedate.

Ce părere aveți? Sunt aceste treceri de pietoni o investiție bună?

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.